cultura

cinema

Robert Bellsolà emprèn el rodatge de ‘Dos a la carta'

Adrià Collado, Sergi López i Marcel Tomàs protagonitzaran la nova comèdia coral del cineasta gironí

El rodatge arrencarà el 24 d'agost i es localitzarà a Sant Esteve de Guialbes i Girona

A banda del talent, que se n'ha de tenir més que mai, els altres valors més necessaris avui dia per tirar endavant projectes són la tenacitat i la persistència. I d'això, Robert Bellsolà ha demostrat sobradament que en té. Ho va plasmar estrenant la seva opera prima Passi el que passi –un film amateur que fins i tot s'ha distribuït a Europa– gràcies a l'impuls que li van donar les xarxes socials. Ara, amb els temps més difícils encara per trobar finançament, acaba d'anunciar que emprèn una nova aventura cinematogràfica, més ambiciosa i volgudament comercial, que porta per títol Dos a la carta. “Ara sí que és una pel·lícula de debò”, comenta mig en broma el cineasta gironí, que defineix amb tres paraules el que serà el seu nou film: una “comèdia, comèdia, comèdia.”

Per embrancar-se en aquest projecte, que es començarà a rodar en breu, el 24 d'agost, i que es preveu que s'allargui fins al 23 de setembre, Bellsolà ha vist com se li obrien les portes a mesura que els noms dels protagonistes s'anaven concretant. I no és d'estranyar, vist el repartiment amb què compta: Adrià Collado –“el nostre Clooney”, com el defineix–, Sergi López –a qui va subornar, literalment, amb un paquet de brunyols–, Andoni Aguirregomezkorta (Vaya semanita), Melani Olivares (de la sèrie Aída), Carolina Bang –Miss Àlex de la Iglesia– i, repetint amb el director, el gran Marcel Tomàs. En l'apartat de cameos, la cosa s'allarga i destaquen les aparicions estel·lars de Santi Millán, Carlos Núñez, Julio Salinas i Vanesa Lorenzo. I amb tots ells, una cosa té clara, que els donarà cert marge per improvisar, ja que vol que el film sigui una pel·lícula d'actors. “Ells són la clau de l'èxit”, confessa.

La història, que té lloc una vegada més en un idíl·lic entorn rural a partir d'un guió propi i de Manel Casabó, narra com un
executiu de ciutat (Collado) i un pagès força ruc (Aguirregomezkorta) descobreixen que són germans i es veuen obligats a compartir un restaurant que haurà de ser la seva principal font d'ingressos i de vida.

Les localitzacions ja estan definides i una masia de Sant Esteve de Guialbes serà el restaurant Can Pitu en la ficció. A banda de Barcelona, com a contraposició, Girona també tindrà el seu protagonisme, amb el pont de Pedra, la Rambla i la catedral com a teló de fons d'un passatge destacat del film. “Hem de saber vendre el nostre territori. Woody Allen ho va fer amb Barcelona... i nosaltres per què no?!”

LA XIFRA

600.000
euros és el pressupost de què disposa el cineasta per portar a terme el seu nou film, ‘Dos a la carta'.

‘Brandfunding' i més ajuts

Bellsolà tenia clar que no volia explotar el crowdfunding, sobretot perquè el seu producte és comercial. Per això va aplicar una cosa que els americans saben fer molt bé, el brandfunding. Així, totalment amb diners privats, la meitat del pressupost l'aporten grans marques i empreses; com a compensació, apareixeran destacades als títols de crèdit i els seus productes es veuran en algun moment del film (a l'estil de les pel·lícules de James Bond). Pel que fa l'ajut de les administracions en espècie, el Bloom de l'Ajuntament de Girona cedeix dues càmeres de cinema; Salt facilita el viver empresarial com a seu de l'equip de producció, i el Patronat de la Costa Brava aporta les imatges aèries. També, 10 estudiants de l'ERAM s'incorporen en pràctiques a l'equip tècnic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.