cultura

€música

Qualitat a l'abast de tothom, al Festival de Jazz de Girona

La tretzena edició del festival tindrà lloc del 15 al 29 de setembre i inclourà diversos concerts gratuïts i d'altres que costaran de 3 a 12 euros

La Fundació Valvi s'estrena com a escenari

El Festival de Jazz de Girona s'adapta als temps i, en la seva tretzena edició, ha programat quatre concerts gratuïts dins la seva programació oficial, que es completen amb cinc concerts més de preu mòdic, entre 3 i 12 euros. El festival dirigit pel guitarrista Francesc Ubanell es va presentar ahir al bar i restaurant Els Jardins de la Mercè –un dels escenaris d'aquesta edició–, en una roda de premsa a la qual també van assistir l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, i el vicepresident i ponent de Cultura de la Diputació, Xavier Soy, com a institucions que donen suport al festival, juntament amb noves incorporacions com ara el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i la Fundació Valvi, que aquest any s'estrena com a escenari del festival. A la seu de la fundació, hi tindrà lloc el primer concert en solitari del jove pianista Xavi Torres, una de les noves grans promeses del jazz català. El festival, organitzat per l'Ajuntament i l'Auditori de Girona, té aquest any un pressupost de 34.000 euros, la qual cosa representa una certa estabilitat respecte a les últimes edicions, després de la retallada que va patir ara fa uns anys. Com va dir ahir Ubanell, el festival ofereix “qualitat a l'abast de tothom”, gràcies a l'esforç de l'organització, dels músics i de les institucions i entitats que hi donen suport.

Després de l'actuació del grup de jazz tradicional Woody's Tribute, el dissabte 14 de setembre a la Rambla de Girona, que servirà per presentar el festival a la ciutadania, el concert inaugural tindrà lloc l'endemà a la sala de cambra de l'Auditori i serà protagonitzat pel quintet del saxofonista Kenny Garrett (1960), que va ser membre de l'orquestra de Duke Ellington i de la banda de Miles Davis, i també del supergrup Five Peace Band, al costat de Chick Corea, John McLaughlin, Christian McBride i Vinnie Colaiuta. Garrett oferirà a Girona el seu únic concert a l'Estat.

El guitarrista d'El Cigala

També actuarà en el festival el guitarrista israelià resident a Granada Dan Ben Lior, músic de Diego El Cigala, que actuarà sol a La Planeta. La representació internacional continua amb Walk Tall, un grup format pel suís Gilles Estoppey, l'italià Giampaolo Laurentaci i els catalans Enric Peinado i Ramon Prats, que han debutat amb Alright again.

La cantant Leslie Helpert i el guitarrista Albert Vila oferiran un tribut a Billie Holiday a l'Ateneu Bar de Banyoles, i dues formacions catalanes, David Poblete & Saltsazz i Taki, presentaran els seus nous discos en un concert conjunt. També estrenarà disc el trio del pianista menorquí Marco Mezquida, i el festival es completarà amb les actuacions de la big band Girona Jazz Project, amb un homenatge a Charlie Parker, i del duet format per Karol Green (veu, loops i percussió corporal) i Santi Careta (guitarres i loops).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.