cultura

Crítica

L'ombra animada d'‘Avatar'

L'origen d'Epic, la nova producció de Blue Sky, productora de la saga Ice Age, és un clàssic de la literatura infantil nord-americana que proposa la interacció entre un món humà i un altre format per criatures petites que estan en lluita permanent, mentre busquen la tranquil·litat i la tolerància. El punt de partida és la figura d'un pare científic que sembla descobrir alguns misteris i que un dia es troba que la seva filla ha estat miniaturitzada i traslladada al món dels insectes. Perduda al mig del bosc, es trobarà enmig d'una forta batalla de dimensions èpiques entre les forces del bé i les forces del mal. La noia, situada al costat dels guerrers d'elit, intentarà lluitar per preservar la natura, que es troba amenaçada per les forces del mal. Al llarg de la seva experiència, entendrà que la salvació de la natura de les bèsties diminutes també implica la salvació del món dels adults.

La història té molts de referents presents dins les faules infantils que ens parlen de mons paral·lels en contacte o de figures que son miniaturitzades i traslladades a un submón proper al món dels humans. Amb tot, la tècnica utilitzada i l'estètica que la pel·lícula sembla utilitzar no fan més que remetre a Avatar. És com si el món selvàtic en què totes les plantes són gegants i en que l'heroïna vinguda d'un altre món vola damunt dels insectes no fos més que una rèplica d'Avatar. Totes dues pel·lícules parlen d'un ecosistema amenaçat i recorren a l'èpica per mostrar la lluita ecologista de defensa del paradís perdut. Epic busca la innocència infantil, reforçant-ho amb una tècnica 3D més cuidada que bona part d'algunes cintes animades recents, però tot allò que explica fa la sensació d'haver estat dit moltes vegades.

Epic
Director: Chris Wedge
EUA, 2013


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.