cultura

Sant Vicent Ferrer continua fent miracles editorials

Hi ha molta llegenda feta i escrita al seua voltant que el professor Joan Francesc Mira va saber situar en la justa mesura

Onze anys després de la publicació feta per l'editorial Bromera en libres de gran format, continua venent-se amb certa preferència aquest volum, segurament perquè des del seu primer moment, el professor Mira va saber fer una lectura transversal sobre la vida i la llegenda d'aquest predicador valencià.

Es tracta aquest, d'un llibre que continua la tradició d'obres de gran format i en el qual es repassa l'època, la incansable tasca de predicació i els miracles o les extraordinàries llegendes del personatge valencià més popular de totes les èpoques, més local i més internacional al mateix temps.

L'obra recull el tarannà d'un comunicador de paraula potent i seductora —segons es desprèn de la lectura de llibre de Mira— amb fama de prodigis mai vistos fins aleshores capaç de commoure i arrossegar les masses.

El lector d'aquesta obra comprova, onze anys després de la seia presentació com a primícia que, 661 anys després del naixement, el predicador valencià continua captivant per les seues proeses i fins i tot per la seua biografia magistralment relatada pel professor Joan Francesc Mira; una persona que fa dels seus llibres autèntiques obres didàctiques i amb una gran semblança al que hui dia es coneix coma “relat contat”.

Il·lustracions de gran valor

En aquesta obra de gran format, perfectament editada per Bromera i amb il·lustracions de gra valor artístic i històric, es divulga gran part de la història comuna dels Països catalans així como el valuós patrimoni cultural i arquitectònic i l'imaginari que agermana els pobles que en el seu moment constituïren l'antiga Corona d'Aragó.

El relat passa pels capitells de la porta romànica de la catedral de València, però no deixa de costat la gran influència que el rei Pere el Cerimoniós va tenir sobre la vida d'aquell temps, o com la curta estada del sant pel convent de Sant Domènec de la capital del Túria, va servir-li de catapulta per a fer estudis a Tortosa, Barcelona i Lleida.

Història ben contada

El llibre deixa veure imatges i paisatges que connecten la cultura de l'antiga Corona d'Aragó amb la de l'Europa occidental d'aleshores, fins a dipositar el relat en la cort pontifícia d'Avinyó, lloc des d'on encarnaria la visió que va tindre el 3 d'octubre del 1398 per salvar la humanitat.

L'obra del professor Mira ha sabut situar la biografia i la realitat històrica de Vicent Ferrer, com la d'un personatge influent en la societat del seu segle i, ho ha fet de manera plural i diversa. Possiblement és ací on rau el miracle que encara ara continua fent el sant valencià per excel·lència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
música

Brittain Ashford obrirà el 5è A Peu de Carrer de l’Ateneu 24 de Juny

girona
MÚSICA

El Palau de la Música recorda Juli Garreta i convida Raquel García-Tomás

BARCELONA
Música

L’Empordà Music Festival creix

LA BISBAL D’EMPORDÀ
Cultura

Mor Frank Stella, reconegut pel seu art abstracte i precursor del minimalisme

efemèrides

El Govern commemorarà els centenaris d’Oriol Bohigas i Francesc Candel

barcelona
TEATRE

‘Burro’ reescriu la humanitat amb la mirada de l’animal del camp

BARCELONA
Crítica

Tradició, patrimoni i nova creació

art

El FAD es converteix en la Federació FAD

barcelona
PREMIS LITERARIS

Més de 90 originals aspiren al 57è Premi Bertrana de novel·la

Girona