Territori

agenda / d.m

Els vinils tornen a Lleida amb el Mercat de la Música
Lleida celebra els dies 20 i 21 de setembre una nova edició del Mercat de la Música. Hi haurà 16 estands d'exposició i venda de material de tots els formats i estils musicals, sobretot vinils i CD. El mercat s'instal·larà davant de la catedral i es fa coincidir amb l'Obert Centre Històric, una sèrie d'activitats socials i culturals al centre antic de Lleida per tal de dinamitzar el seu comerç i atreure-hi el conjunt de la ciutat i els seus visitants. A més, el grup barceloní de pop psicodèlic Carrots actuarà el dissabte a les 22.30 h al Cafè del Teatre, amb l'entrada gratuïta per a qui prèviament hagi recollit la invitació al Mercat de la Música.
mercat de la música
Lleida, 20 i 21 de setembre
Arrenca una nova edició de la Cua d'Estiu a Fondarella
El cantant valencià Pep Gimeno, Botifarra, va obrir el cap de setmana passat una nova edició, la segona, del festival cultural Cua d'Estiu, creat per Teatre de Butxaca i que portarà durant el mes de setembre una sèrie d'actuacions musicals, teatrals i poètics al Pla d'Urgell, aprofitant espais no convencionals, com ara patis de cases i masies particulars del poble de Fondarella. El Botifarra va oferir el passat divendres 6 de setembre un variat repertori de música tradicional valenciana amanida amb els seus característics humor i sornegueria en l'ambient recollit que creava l'escenari a la plaça de la Vila d'aquest petit municipi del Pla d'Urgell davant de mig centenar de persones. L'actuació del Botifarra va tenir lloc, precisament, el dia en què les xarxes socials es van bolcar a defensar el músic valencià, objecte d'amenaces per catalanista, llançades per part d'ultradretans del País Valencià. Gimeno va agrair els suports rebuts en una polèmica que l'havia sorprès i que, en cap cas, li faria canviar la seva passió per la música i la llengua del seu país. L'endemà, la companyia de dansa Montse Miret va fer un espectacle de dansa contemporània i el dimarts 10 de setembre, es va celebrar una recital de poemes de Salvador Espriu. Avui, està programat a Cal Ros un concert de Krregades de Romanços, amb cançons populars mediterrànies i de les terres de Ponent. El festival continuarà els dos caps de setmana següents amb més música, un espectacle de titelles i un altre de jocs malabars.
concert de KRREGADES DE ROMANÇOS
Fondarella, 13 de setembre
Al patí de Cal Ros, dins del festival Cua d'Estiu


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda