Territori

no. som. tan. lluny

Joan Tort

Vuit anys de bona música al carrer

La Coral Shalom de Lleida organitza un any més el Musiquem Lleida!, un festival internacional que aquest cap de setmana arriba a la vuitena edició i que es consolida a la capital de Ponent com un esdeveniment destacat de l'oferta cultural de tardor. No només aguanta al calendari malgrat la crisi, sinó que a més creix ampliant fronteres. Així, aquest cap de setmana també hi haurà concerts a Artesa de Lleida (Segrià) i Sidamon (Pla d'Urgell) i el cap de setmana vinent s'arribarà fins a Alcoletge i Torrefarrera (Segrià).

Musiquem Lleida! té la singularitat d'organitzar concerts en places i carrers del centre de Lleida. Només s'amaguen en sales i auditoris en cas de pluja i en el concert final, que, com marca la tradició, protagonitza, entre d'altres, la coral amfitriona.

Seran una vintena d'actuacions d'una desena de formacions que tocaran des d'avui, divendres, fins diumenge a la plaça Ricard Viñes, l'Institut d'Estudis Ilerdencs, el Museu de Lleida, la plaça Paeria, el Caixafòrum i l'Auditori Enric Granados.

La diversitat musical també és un dels valors de la programació i la intenció igualment de presentar i apostar per joves talents i formacions novelles, però de gran qualitat. Així, en l'edició d'enguany s'inclou el Trio Sabina Witt, del Masnou; el Cor de Cambra Anton Bruckner, de Barcelona; la B120, una brass band formada fa dos anys per sis joves músics d'entre 15 i 19 anys; el grup Opera Obsession; Olga y los Ministriles; el Duo Baloglu-Sikorskaia de violinistes; el Cuarteto de Saxofones Octavia, de Madrid; la formació Son Jarocho, de cançó mexicana; el Cor Voxalba, i el Cuarteto de Guitarras Terpsícore.

L'organització pretén, amb la creació d'aquest festival, obrir una variada oferta musical a tot tipus de públic de forma gratuïta. La voluntarietat i l'empenta de la Coral Shalom en la tria i l'organització de la mostra han fet que siguin cada cop més els sorpresos enmig del carrer amb unes formacions d'alta qualitat que els obliguen a aturar el passeig o les compres per escoltar bona música.

Coral de 40 anys
La vuitena edició del Musiquem Lleida! coincideix amb el quarantè aniversari de la coral lleidatana que organitza el festival. La Shalom, fundada el 1973 per Carme Valls, que encara n'és la directora, segueix endavant i amb gran vitalitat. Tres cors infantils i un d'adults són les formacions que componen l'entitat, reconeguda i valorada per la ciutat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

De l’abús a celebrar la sexualitat, dalt de l’escenari

BARCELONA/IGUALADA
ART

Un incendi malmet part d’una exposició d'Edgar Massegú al Tinglado 2 de Tarragona

TARRAGONA
música

Sidecars: “En dos minuts no podem dir tot el que hem d’explicar en una cançó”

GIRONA
EQUIPAMENTS

El govern aprova una partida de 5,9 milions per al ‘hub’ audiovisual de les Tres Xemeneies

BARCELONA
DANSA

El coreògraf Alexander Ekman porta al Liceu un ‘Midsummer Night’s Dream’ poc shakesperià

BARCELONA
MÚSICA

Joan Manuel Serrat, premi Princesa d’Astúries de les Arts 2024

BARCELONA
RIPOLL

Ramon González i Montse Bastons guanyen els Jocs Florals Comte Guifré

RIPOLL
MÚSICA

El festival de Dixieland torna al carrer

TARRAGONA
GIRONA

Vuit actuacions musicals i teatrals en el Pati Cultural 2024

GIRONA