cultura

Al Tall, cavallers sense vergonya

DES DE LA BALCONADA DE LA SERRA DE CORBERA

Les circumstàncies de la vida han tornat a ajuntar Al Tall amb Miquel Gil. A l'auditori Municipal Ricardo Cebolla de Corbera farcit de gom gom, en un dels quatre concerts amb què el grup diu adéu en les poblacions riberenques, dins la gira amb què emotivament s'acomiaden dels seus.

Un concert d'èxit sens dubte, amb cartell d'entrades esgotades inclòs. I on Enric Banyuls “treballador, patidor i discret”, tal com el descriuen els seus companys i el coneixen els seus veïns, va ser un amfitrió d'allò més encoratjador i transmissor de l'estima per la nostra identitat com a poble.

Un concert que ha resultat molt més que música i cançons forjades des dels arrels folklòrics de la mediterrània; molt més que un clam al mesinfotisme que caracteritza la majoria de valencians, i a les denúncies socials que després de vora quatre dècades, i 18 treballs discogràfics publicats, continuen malauradament massa vigents. Un repàs a la història dels valencians, amb les reflexions naturals a cau de micròfon, semblant a les que trobem als concerts d'Obrint Pas o La Gossa Sorda, tal vegada com quan els joves contestataris d'Al Tall ho feien per les darreries dels 70 (quan encara molts dels seus seguidors no havien ni nascut). Intentant aplicar eixe feed-back que concedeix l'escenari al seguici ciutadà per obrir els ulls. Tot i acaronant-li el cor amb valors que reivindiquen un poble més lliure, més digne, més honest i més ferm.

Més d'hora i mitja d'acurat sentiment per a gaudir a la Ribera Baixa amb la connexió que han demostrat saber viure Vicent Torrent, Xavier Ahuir, Maribel Crespo, Enric Banyuls, Manuel Miralles, Jordi Reig i Roberto Moreno junt amb Miquel Gil, malgrat que han decidit “tancar la persiana”.

Esdeveniment cultural corberà per al record; encert dins la programació commemorativa del 9 d'Octubre que viu la Vila aquesta setmana organitzada per l'Ajuntament des de la Regidoria de Cultura. Àrea que aposta fort, per la dinamització cultural de la societat corberana qui amb decidida participació verifica el vist-i-plau a la iniciativa municipal.

La celebració del 9 d'Octubre seguirà a Corbera dimecres. A mig matí amb la pujada a peu al Castell i l'esmorzar de germanor obert als ciutadans, recuperant per tercer any consecutiu la festivitat al voltant del destacat vestigi històric i, ja al vespre, amb l'acte institucional a la plaça major acompanyat pels Tornejans de Sueca, els músics de la Banda Ateneu Musical “La Lira” del poble i el Grup de Danses l'Alter de Corbera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Música

L’Empordà Music Festival creix

LA BISBAL D’EMPORDÀ
Cultura

Mor Frank Stella, reconegut pel seu art abstracte i precursor del minimalisme

efemèrides

El Govern commemorarà el 2025 el centenari dels naixements d’Oriol Bohigas i de Francesc Candel

barcelona
TEATRE

‘Burro’ reescriu la humanitat amb la mirada de l’animal del camp

BARCELONA
Crítica

Tradició, patrimoni i nova creació

art

El FAD es converteix en la Federació FAD

barcelona

Més de 90 originals aspiren al 57è Premi Bertrana de novel·la

Girona
convenció

La CatCon s’expandeix com l’Univers

vilanova i la geltrú
ROSES

La il·luminació del Castell de la Trinitat rep un primer premi en els (D)arc Awards

ROSES