Cinema Estrena

estrena

B.S

Conflicte individual i global al mar somali

“Hi ha d'haver alguna sortida que no sigui segrestar persones”, diu el capità Phillips (Tom Hanks) al cap dels pirates que l'han segrestat davant les costes de Somàlia. “Potser a Amèrica”, li replica el segrestador. A l'imaginari occidental alimentat pels mitjans de comunicació, els segrestadors de les costes de Somàlia passen per ser malvats despietats, però Paul Greengrass es va donar a conèixer amb Domingo sangriento, pel·lícula molt crítica amb la política antiterrorista del seu propi país, Gran Bretanya (una actitud impensable al nostre estat), i és lícit esperar-se un acostament més neutral a uns fets reals que van passar l'any 2009. Així es desprèn del diàleg que reproduïm al començament, dels comentaris de la crítica (destaquen la visió gens maniquea del conflicte entre el primer i el tercer món) i de les declaracions del mateix director: “Volia tractar el conflicte més ampli que es dóna al nostre món entre els que tenen riquesa i els que no.” “Ens agradi o no –escriu el cineasta a les notes promocionals–, la confrontació entre Phillips i els pirates d'alguna manera avança el que serà el nostre futur. És un emocionant setge en alta mar però ens parla de forces majors que operen al món actualment”.

Més enllà de les lloables intencions, el director de United 93, El mito de Bourne i Green zone és un magnífic director de pel·lícules d'acció, capaç de mantenir l'espectador enganxat a la butaca amb una tensió dramàtica que no decau, i capaç també de treure un excel·lent partit dels actors protagonistes, Tom Hanks i Barkhard Abdi.

Capitán phillips
‘Captain Phillips'
Direcció: Paul Greengrass Interpretació: Tom Hanks, Barkhard Abdi, Catherine Keener, Max Martini Gènere: Drama País: EUA, 2013


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.