cultura

música

Mali Vanili: “Sintetitzem amb humor el que està passant al nostre voltant”

El duet còmic i musical actuarà demà a l'escenari de la Copa de les Fires de Girona

El vídeo d'‘Espanya, carinyo...' ja ha superat els 317.000 visionats

“El nostre objectiu és sintetitzar amb humor tot el està passant al nostre voltant, parlar del que ens agrada i sobretot del que no ens agrada, i queixar-nos una miqueta, perquè ara mateix hi ha moltes coses per queixar-se'n”, explica amb un to força seriós Miquel Malirach, 50% del duet còmic i musical Mali Vanili, que ha triomfat a la xarxa amb el videoclip d'Espanya, carinyo, lo nostre no funciona –més de 317.000 visionats a Youtube– i que demà a la nit actuarà a l'escenari de la Copa de les Fires de Sant Narcís (23 h, gratuït), amb el grup La Loca Histeria.

Malirach és un actor i cantant, originari de la localitat alt-empordanesa de Vilanant, a qui han retallat sempre el cognom des de l'institut, i li diuen Mali. I de Mali a Mali Vanili, un pas. A més, en Mali reconeix que Milli Vanilli, els reis del play-back, són un referent generacional, més per a ell que per al seu company d'aventures, Jofre Borràs, que ve de Torredembarra i era la veu d'un grup anomenat Cagant Melodies molt abans de convertir-se en Vanili. Els futurs Mali i Vanili es van conèixer quan formaven part de l'elenc del musical Cop de rock. “Vam començar a fer cançonetes fins que en vam tenir prou per muntar un espectacle de format teatral de noranta minuts, en què actuem tots dos sols amb les guitarres, argumentem les cançons i donem molta importància al text. Vam començar ara fa un any i el primer concert el vam fer a Garriguella. Tot anava força tranquil fins que, a finals de maig, vam penjar el videoclip d'Espanya, carinyo..., i en només una setmana ja vam superar els cent mil visionats. Arran d'això vam decidir muntar una banda per fer concerts en grans recintes, en els quals anem més al gra i el text no és tan important com en el teatre.” Demà a la Copa hi actuaran amb un quartet de guitarra (Oriol Padrós), baix (Bernat Hernàndez), bateria (Pep Soler) i teclats (Joan Abad), sota la direcció musical de Miquel Tejada. Actualment combinen els dos formats escènics i preparen sense presses el seu primer disc. “Ens estan passant coses molt boniques, com ara la presentació de la temporada del Teatre Nacional de Catalunya, però som molt artesanals i ho fem tot nosaltres, així que anem al nostre ritme”, diu en Mali.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor l’estatunidenc Duane Eddy, ‘el rei de la guitarra twang’

ARTS EN VIU

Terrats en Cultura concentra les activitats culturals de capvespre

BARCELONA
cinema

Meryl Streep rebrà la Palma d’Or d’Honor al Festival de Canes

Barcelona
ARTS EN VIU

El Lliure celebra ‘Thauma’, un poema escènic que desborda la creació

BARCELONA
Cultura

Mor la pianista japonesa Ingrid Fujiko Hemming

música

L’Auditori indaga en la relació de l’ésser humà amb la natura

Barcelona
Cultura

Joan Colomo i la Ludwig Band, al cartell del Festival EnCanta de Roda de Ter

Roda de Ter
música

Festival Eufònic, arts sonores i visuals, oli i clementines

Barcelona
arquitectura

Arriben les (set) Setmanes d’Arquitectura

Barcelona