Territori

agenda. d'autor / J.T

La Fira de Titelles de Lleida rep 224 propostes
El Centre de Titelles de Lleida ha rebut més de 200 propostes per participar en la pròxima Fira de Titelles, que es farà del 2 al 4 de maig del 2014. Serà una edició especial perquè s'arribarà a la 25a edició. Un total de 81 companyies inscrites són catalanes, 78 són de la resta de l'Estat espanyol i 65, de països estrangers, i sumen un total de 224 espectacles. Ara el Centre de Titelles estudiarà totes les propostes, incloent-hi les que han pogut veure en altres certàmens, i es farà la selecció final per a la fira.
Vuit segles del monestir cistercenc d'Escarp
La Granja d'Escarp, al Segrià, va ser el marc dissabte passat de la inauguració dels actes del 800 aniversari de la fundació del monestir cistercenc de Santa Maria d'Escarp. L'abat de Poblet, Josep Alegre, va presidir aquesta commemoració, que continuarà fins a finals del 2014. L'objectiu d'aquesta iniciativa és donar a conèixer aquest patrimoni, i també la riquesa cultural, històrica i d'oci de la zona, així com l'Aiguabarreig, és a dir, el parc natural de la confluència del Segre amb l'Ebre i el Cinca. Tots els actes es concentraran entre les poblacions de la Granja d'Escarp i Massalcoreig amb el títol Monestir d'aigua.
Músiques del Món
L'Orfeó Lleidatà organitza per segon any el festival Músiques del Món, que va començar dimecres i que acabarà diumenge. Es tracta d'apropar una mostra de cultures molt diferents a la nostra. El cicle el va encetar l'Índia, amb cursos de cuina i cant, a més d'un concert a càrrec del belga Bert Cornelis, virtuós del sitar, i de l'indi percussionista Nabahkur Bhattachrya. Avui és el torn de Mongòlia, amb el grup Amar Mende. Demà actua Merope, un grup multicultural liderat pel lituà Jean Christophe Bonnafous, que fusiona músiques tradicionals amb jazz. Diumenge es clourà el cicle amb un concert de cants occitans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Cultura

Mor l’estatunidenc Duane Eddy, ‘el rei de la guitarra twang’

ARTS EN VIU

Terrats en Cultura concentra les activitats culturals de capvespre

BARCELONA
cinema

Meryl Streep rebrà la Palma d’Or d’Honor al Festival de Canes

Barcelona
ARTS EN VIU

El Lliure celebra ‘Thauma’, un poema escènic que desborda la creació

BARCELONA
Cultura

Mor la pianista japonesa Ingrid Fujiko Hemming

música

L’Auditori indaga en la relació de l’ésser humà amb la natura

Barcelona
Cultura

Joan Colomo i la Ludwig Band, al cartell del Festival EnCanta de Roda de Ter

Roda de Ter
música

Festival Eufònic, arts sonores i visuals, oli i clementines

Barcelona
arquitectura

Arriben les (set) Setmanes d’Arquitectura

Barcelona