cultura

Treure or musical de la ferralla

Marry me a little és la demostració que també és possible el reciclatge en el musical. Stephen Sondheim va decidir ajuntar amb aquest títol una recopilació de partitures que havien quedat aparcades d'anteriors musicals. Era el 1981. A Catalunya, se'n va fer una versió el 1993. En aquest parèntesi, Sondheim ha tornat a tenir material i ha anat renovant el llibret. Tot i que els temes tenen colors vocals molt diferents (perquè cadascuna pretenia ser peça del seu musical de referència), Marry me... les unifica dramatúrgicament perquè presenta la soledat de dues persones veïnes que busquen parella però que no es troben mai. Mone i Toni Viñals són aquests dos personatges. Aquesta coproducció del Lliure, Espai l'Amistat i Hold on Company s'estarà a l'Espai Lliure del 27 de novembre al 22 de desembre.

Sota la direcció escènica de Toni Martín i la direcció musical de Xavier Torras, la producció demostra la fidelitat que Barcelona professa a Sondheim, un músic que sovinteja en produccions catalanes, en relació a la resta de compositors de musicals. Martín adverteix que l'objectiu ha estat explicar el millor possible, perquè arribin ben diàfanes a l'espectador, cada una de les 16 cançons: “Són 16 unitats de sentit.” En aquest sentit, els ha definit com sonets de Shakespeare: n'hi ha que expressen amor, altres desamor, soledat, necessitat d'estar amb algú... diferents comportaments humans en el món de la parella. Torras adverteix la dificultat bucal de cada tema, motiu pel qual celebra el risc que han assumit els dos intèrprets. “Sondheim investiga sobre el so i la paraula, utilitza la música per explicar la història; és un gran músic i també un gran dramaturg”, sentencia el director musical.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia