cultura

El president de la Generalitat inaugura “L'esplendor del Maestrat” a Vinaròs

La mostra, composada per joies artístiques de gran valor, podrà visitar-se al llarg d'un any a l'església Arxiprestal

L'exposició “Pulchra Magistri. L'esplendor del Maestrat” a l'església Arxiprestal de Vinaròs ha quedat oficialment inaugurada des d'ahir dilluns 16 de desembre de vesprada amb un acte que ha comptat amb la presència del president de la Generalitat, Alberto Fabra, el bisbe de la diòcesi de Tortosa, Enrique Benavent, la consellera d' Educació i Cultura, María José Català, la consellera d'Infraestructures, Isabel Bonig i el president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, entre altres persones, a les quals l'alcalde de Vinaròs, Juan Bautista Juan, al costat de membres de la corporació municipal, han acompanyat durant tot el recorregut .

El treball realitzat per la Fundació La Llum de les Imatges ha permès la restauració de l'església Arxiprestal, tant en la seua zona exterior, amb el descobriment de pintures murals d'arquitectura fingida que daten del segle XVIII, com de l'interior, amb la recuperació d'esgrafiats i pintures al fresc en les capelles laterals, entre altres millores.

Respecte al contingut de l'exposició, destaquen obres com les cinc taules del Retaule dels Misteris del Rosari de Cristóbal Llorens —les més antigues que es coneixen a Vinaròs ( 1613 )— i d'altres artistes com Vicent Guilló, José Orient , Gaspar de la Huerta o Antonio Palomino.

Entre les peces d'orfebreria, figuren diverses obres de la família d'orfebres vinarossencs Piñol, pertanyents a les parròquies de Catí i Cinctorres. Pel que fa a peces escultòriques, es poden contemplar diverses obres de l'escultor de Vinaròs Joan Baptista Nicolau, entre elles el Repertori de models ornamentals, propietat del Museu del Prado. Altres peces importants són quadres de Gabriel Puig Roda i de pintors d'ascendència vinarossenca, Agustín Portaña i Vicente López.

L'actuació de la Coral Garcia Julve, interpretant dues peces del musicòleg i compositor vinarossenc que dóna nom a l'entitat i que apareixen al CD de l'exposició, ha completat l'acte.

L'exposició podrà visitar-se a l'església Arxiprestal de Vinaròs durant un període d'un any .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA
Crítica

Un guant

guardó

Gemma Lienas rep el Premi Cedro per la defensa dels drets d’autor

madrid