«El Camí» fa ruta pels pobles del Montseny fins a Vic

El projecte de senderisme cultural vol unir totes les terres de parla catalana

Es tracta del primer tram inaugurat d'El Camí i comprèn etapes de 10 a 15 quilòmetres diaris. Els participants podran compaginar caminar i cultura, especialment, aquella relacionada amb la història dels bandolers ja que el seu pas coincidirà amb la festa del Toca-sons a Taradell i l'escenificació d'una obra de teatre sobre en Serrallonga a Viladrau.

Els assistents sortiran demà al matí des de Sant Celoni i aquest mateix dia faran el tram per Santa Maria de Palautordera, Sant Esteve de Palautordera, Mosqueroles i Campins. L'endemà, divendres 21 d'agost, serà el tram batejat com «Rellotges de sol i terrissa», ja que es visitaran les poblacions de Campins, Gualba i Breda. Pel dissabte 22 d'agost, hi ha previst el tram del Castell de Montsoriu, amb el pas pels municipis de Breda i Arbúcies. Diumenge, amb l'arribada a Viladrau podran disfrutar de l'escenificació teatral sobre Serrallonga i l'endemà serà el torn de la ruta dels bandolers, entre Viladrau i Taradell. Aquesta darrera població celebra aquell dia la festa major, amb la coneguda festa del bandoler Toca-Sons i es dedica tot el dia a gaudir de l'espectacle. Finalment, dimecres 26 d'agost es fa el darrer tram, per la plana de Vic. Des de Taradell, fins a Vic passant per Santa Eugènia de Berga.

Primera etapa practicable

El tram del Montseny és la primera etapa practicable d'aquest gran recorregut essencialment cultural per totes les terres de parla catalana. És a dir, que la pot fer qualsevol caminant seguint les senyals establertes. El Camí actualment compta enllaços i guies territorials que s'estenen a bona part de les vuitanta-vuit comarques/illes. S'han realitzat més de quaranta rutes culturals (vegeu la galeria fotogràfica) i ja s'ha iniciat la senyalització dels primers trams mentre es va treballant amb l'elaboració de la guia corresponent i que ha de permetre que qualsevol caminant es posi a fer el CAMÍ pel seu compte, identificant centres d'informació locals, allotjaments de tota gamma, guies locals per qui ho sol·liciti i tots els serveis necessaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Música

Joan Enric Barceló presenta a casa el seu debut literari

Vidreres
Cinema

El Truffaut convida a sushi per celebrar els 3 mesos de ‘Perfect days’

Girona
cultura

El Museu d’Història de Barcelona busca director amb un procés de selecció que aixeca recels

barcelona
guardó

Antonina Canyelles, premi Jaume Fuster

Barcelona
Cinema

Blanes estrena un festival de cine que reconeix la trajectòria de Mònica Randall

Blanes
Llibres

Òmnium impulsa una recollida de llibres per renovar el fons de les biblioteques

Barcelona

Faulkner, l’autor de les mil veus

Barcelona
MÚSICA

Guillamino: “A la música del país, li falta un sentiment una mica més de tribu”

BARCELONA
música

Lecocq debuta amb ‘Sous la glace / Sota el gel’, un manifest bilingüe contra la superficialitat

la bisbal d’empordà