Restaurades i presentades les escultures de Vicent Perelló

La consellera de Cultura assegura que és una prioritat de la Generalitat salvar el legat històric dels valencians

La con­se­llera de Cul­tura i Esport ha pre­sen­tat al Museu de Medallística Enric Giner de Nules, la res­tau­ració del legat escultòric de Vicent Perelló la Cruz, l'expres­si­o­nista més repre­sen­ta­tiu de l'escul­tura valen­ci­ana. Un legat for­mat per més hui­tanta escul­tu­res en les quals han tre­ba­llat els tècnics de l'Ins­ti­tut Valencià de Con­ser­vació per tal de dei­xar-les com ori­ginària­ment havien estat cre­a­des.

Cal afe­gir que algu­nes d'aques­tes obres es tro­ba­ven en clar procés de degra­dació, per haver estat molt de temps a l'intempèrie, com és el cas de l'obra en bronze «La Verge de la Pau».

Trini Miró ha expli­cat que «tots els tre­balls de res­tau­ració es van con­sen­suar amb l'autor abans del seu traspàs, a fi de que aquesta acció tin­guera una resul­tat final que s'avin­guera amb la idea pri­migènia del cre­a­dor plàstic».

A més d'això, ha afe­gir que la con­se­lle­ria de Cul­tura i l'Ins­ti­tut Valencià de Con­ser­vació, fan un gran esforç en la recu­pe­ració d'obres d'artis­tes valen­ci­ans, com és el cas d'aquest legat que ara es pre­senta. Per a Miró, la Gene­ra­li­tat Valen­ci­ana «ha de fer un gran esforç per sal­va­guar­dar el legat històric de tots els valen­ci­ans».

Vicent Perelló la Cruz

E.C

Nascut a València l'any 1933, cursà estudis de modelatge i buidat a l'Escola d'Arts i Oficis de la capital del País Valencià, i des de l'any 1950, freqüentà l'estudi de l'escultor Esteve Edo. L'any 1953, ingressà a l'Escola de Belles Arts de Sant Carles, on, amb el suport d'Enrique Giner, Carmelo i Octavi Vicent, Vicent Beltran i Esteve Edo, va rebre una sòlida formació.

Perelló no és el solitari que s'abstrau de la realitat que l'envolta i el mena; de fet, en la seua obra plàstica s'observa que no mai s'ha mogut degut al primer bateg. La seua obra és el resultat de l'aprofundiment i de l'anàlisi viscut i reflectit en desenes i desenes de garagots i projectes.

Les temàtiques de les obres sempre s'han situat dins la protesta social, prostitutes, maternitats, abraçades, música i la seua obra cimera «Set paraules», obra en la qual veu reflectida la seua pròpia passió, fruit de la dolorosa malaltia que el va portar al traspàs definitiu. /



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.