cultura

20 anys, punt i seguit

Feliu Ventura celebra aniversari al Barnasants i presenta el disc ‘Referents', en què versiona Raimon, Ovidi Motllor i Pi de la Serra

El Barnasants planifica una programació de cultura d'autor arreu del país pel 2015

Han passat dues dècades des que Feliu Ventura trepitgés el primer escenari a Ontinyent, en un moment en què “els ajuntaments només contractaven els artistes de la movida madrilenya i no els interessaven els cantautors valencians”. Un compositor fill de Xàtiva, com Raimon, que s'ha consolidat en l'escena de la cançó d'autor en català arrasant en diversos premis Enderrock. Aquesta nit presenta un concert exclusiu al Barnasants, a les 21.00 al Teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat, per presentar Referents, un recull de cançons que han marcat la seva trajectòria i que publica únicament per internet, al BandCamp.

Un disc molt personal, amb temes en directe i una selecció de cançó de protesta:: A desalambrar, himne de Daniel Viglietti, Manifiesto, del mític Víctor Jara i un segell personal al Jo vinc d'un silenci de Raimon, entre d'altres. A més, versiona Silvio Rodríguez, juga amb els embarbussaments de Quico Pi de la Serra i, com no, homenatja Estellés i Ovidi Motllor. El disc, finançat amb micromecenatge, és una prolongació de Vers l'infinit, el treball que commemora el vintè aniversari.

“L'acollida va ser tan bona que vaig decidir editar un disc de regal.” Ventura reconeix la dificultat de continuar fent cançó d'autor, sobretot perquè falta una xarxa d'equipaments adequada: “Els Ajuntaments s'han fet un tip d'inaugurar auditoris massa grans que exigeixen cobrar una entrada cara i no han pensat en la supervivència de la cançó autòctona del país.” Un reclam històric entre cantautors, cineastes i artistes independents que, segons Pere Camps, el director del Barnasants, començarà a fer-se realitat la primavera del 2015. Estan preparant el cicle 100x100 Cançó d'Autor, dedicat a la cultura d'autor que s'estendrà arreu del territori. “Volem construir una xarxa cultural en petit format a través de l'associacionisme, començarem amb uns 20 municipis i garantirem l'accés a la cultura amb una taquilla barata.” Feliu Ventura recordava que "molts locals no tenen el permís per programar perquè la música continua en la normativa del soroll, i això ha de canviar.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CULTURA

Visites al campanar de Sant Fèlix de Sabadell per celebrar el tricentenari

sabadell
CULTURA

Durro enceta la festa del foc al Pirineu amb la baixada de falles

Durro
SÓNAR 2024

Entre clàssics gals i transgressors kenyans

BARCELONA

Revista centenària

Banyoles
Lluïsa Julià i Capdevila
Directora de la “Revista de Catalunya”

“Volem fer més visible la «Revista de Catalunya»”

Banyoles
“La ‘Revista de Catalunya’ sempre ha estat fidel als seus principis”
Josep M. Roig Rosich
Historiador

“La ‘Revista de Catalunya’ sempre ha estat fidel als seus principis”

Banyoles
Joan Villarroya Font
Historiador i autor del llibre “Mussolini contra Barcelona”

“Al darrere del bombardeig del 17 de març del 1938 hi havia Mussolini”

Badalona
música

Aire, el nou projecte dels cassanencs Anna Pérez i Xevi Vallès, estrena el seu primer disc

cassà de la selva
cultura solidària

El 19è festival El Patio de La Penyora arribarà dimarts al centre penitenciari de Wad-Ras

girona