cultura

la crònica

‘Pictòlits' i ‘il·lusionografies' entre flors

No tot són flors a Temps de Flors, i això és evident des de fa temps en els mateixos muntatges florals, on sovint la part vegetal es reforça amb les arts plàstiques per crear muntatges efímers que no desentonarien en una galeria d'art contemporani. En aquest context hi ha també espai per a mostres artístiques que no tenen una relació directa amb les flors, però les complementen bé. Una d'aquestes exposicions és Pictòlits, que es pot visitar fins al diumenge 1 de juny al Museu d'Història de Girona, amb entrada lliure. Aquesta mostra col·lectiva en homenatge a l'artista Eduard Vila i Fàbrega (Girona, 1921-2008) neix de la iniciativa del periodista gironí Pius Pujades, que va començar col·leccionant les pedres polides pel mar que Vila i Fàbrega recollia a les platges de Tossa i Colera i després pintava, generalment amb cares ovalades, i més tard va demanar a altres artistes que seguissin l'exemple del seu amic, fins a reunir uns 130 còdols pintats per destacats creadors gironins, que ara s'exposen per primera vegada en públic. Domènec Fita, Comadira, Mercè Riba, Enric Ansesa, Mercè Huerta, Vicente Huedo, Corominas i M. Àngels Feliu són alguns dels artistes que han pintat aquests pictòlits, com els ha batejat Pujades, que ha comissariat l'exposició en col·laboració amb Anna Sànchez.

I dels Pictòlits passem a les Il·lusionografies gironines del fotògraf Jordi S. Carrera, que han estrenat un nou espai expositiu en plena Rambla de Girona: al segon pis de la botiga de discos Moby Disk Records, que s'ha traslladat recentment a l'antic local de la botiga Rosa Clarà sota les voltes, Carrera hi exposa les seves imatges retocades i misterioses de Girona, en un local encara pendent de reformes però amb un gran potencial, on algunes il·lusionografies es reflecteixen encara en els miralls dels antics emprovadors per on havien passat centenars de núvies.

També a la cisterna de torre Gironella, hi exposa aquests dies les seves imatges el fotògraf David Masferrer Tomàs, en una mostra titulada El pas del temps no esborra la vida. I a l'hostal Bellmirall es clourà dissabte l'exposició Pòsit de Pep Sau amb un acte presentat per Maria Mercè Roca en què la poeta Rosa Torrent farà una lectura de haikus i es projectarà un curtmetratge (19.30 h).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.