cultura

Mobilització lúdica de les classes bilíngües d'Elna

La vila d'Elna ha celebrat el desè aniversari de les fileres bilingües català-francès a les escoles municipals. Uns 250 infants de les escoles maternals, primàries i del col·legi Paul Langevin han realitzat amb èxit, una flash mob ballant al ritme de la cançó Tocant el cel amb la mà del grup sud-català Strombers. Els pares d'alumnes veïns de la població han acompanyat amb alegria aquests joves dansaires.

Aquest projecte iniciat en concertació amb els equips de professors bilingües i els agents municipals de la vila d'Elna ha estat perllongat i reforçat pel nou equip municipal. L'associació il·liberenca l' Atelier du Mangeur d'Ombres ha col·laborat en el marc de la creació artística i de l'aprenentatge de la coreografia. D'aquí poc un DVD serà realitzat i serà possible consultar a internet el resultat d'aquesta jornada.

En aquesta ciutat, des de fa dos anys, les demandes d'inscripció en classe bilingüe dels pares són superiors a les places proposades pel ministeri de l'Éducation Nationale, el que té per conseqüència la impossibilitat per a molts infants de ser escolaritzats en català. Pitjor, l'escola pública ha de realitzar cada any un sorteig per mor de seleccionar els alumnes que tindran la sort de tenir una plaça a l'ensenyament bilingüe català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda