Llibres

novel·la

jordi capdevila

Fotografies un xic desenfocades

En Pere, un bon i plàcid llibreter d'un poble a prop de Barcelona, es cansa de fer fotografies a l'aeroport del Prat abans d'agafar l'avió que l'ha de portar a Praga. Els seus companys de viatge, la seva dona i dos matrimonis amics més, no fan gaire cas d'aquesta dèria de l'amic, perquè l'ha tinguda tota la vida, i esperen amb ànsia arribar a la capital txeca per gaudir de quatre dies de turisme típic i tòpic.

Tot comença a ensorrar-se quan, en arribar a l'hotel, el conserge dóna al Pere una nota d'una cita sospitosa amb una desconeguda en un restaurant de Praga. Hi ha d'anar sol, fet que enutja la seva dona, Marta. En Pere no apareix més a l'hotel i els companys de viatge presenten denúncia a la policia.

Una situació sorprenent que genera un seguit de relats alternats que expliquen en ordre cronològic la situació angoixant que viu un Pere segrestat misteriosament i la commoció de la Marta i els seus amics, que fan mans i mànigues per trobar el desllorigador de tot plegat. Un relat intrigant que va creant tensió i moments dramàtics als protagonistes del drama i els seus botxins. Entre aquests trobem dos mossos d'esquadra sospitosos i un entramat delictiu de tràfic il·legal de no se sap ben bé què, uns personatges ambiciosos disposats a morir i a matar per aconseguir els seus objectius.

Es tracta d'una clàssica novel·la negra, sense herois detectivescos i amb estranys policies catalans i espanyols en terra aliena, amb prou suspens, intriga, enganys, sorpresa i ritme frenètic per llegir-se amb fruïció. Un interès basat en una trama rocambolesca generadora de més d'un ai al cor al lector més exigent.

Cal dir, però, que la novel·la també té un caire psicològic ben caracteritzat pels sentiments, passats tèrbols i reaccions dels seus personatges. En Pere, el protagonista segrestat, que es passa dos dies esperant la seva mort, i que s'apiada de la seva segrestadora, que al final li salva la vida. Una vida que canviarà el sentit de la seva existència. La seva muller, que està en un estat de xoc constant a causa de la placidesa amb què havien viscut sempre i que no entén ara les accions del seu marit. No deixen de sorprendre les reaccions i actituds d'altres companys de viatge. Però és el fotògraf italià Paolo, que entra d'esquitllada en el moll de l'os de la història, el personatge més ben caracteritzat per la seva peculiar història dins d'un relat amb prou fotografies a vegades ben desenfocades.

Novel·la de maduresa de Jordi Roig, un escriptor “amb ploma de poeta i vambes de carrer”, segons el seu amic Jordi Évole, que ja porta a la motxilla la novel·la La noia d'aire blau, publicada el 2011, a més de cinc poemaris, i que treballa al seu videoclub i a l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de la Palma de Cervelló.

Un segon després de Praga
Jordi Roig
Editorial: Gregal Maçanet de la Selva 2014 Pàgines: 332 Preu: 19 euros


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CrÒnica

Ricky Gil i Biscuit, un bon treball d’arqueologia

dit o fet per dones

La pedra seca com una resistència

Música

In-Somni obre demà a Besalú, amb Bigott, una nova edició itinerant

besalú
música

El vidrerenc Àlex Pérez presentarà ‘Tot el que som’ al Festival Espurnes de Llagostera

vidreres
música

Sven Väth encapçalarà el cartell del festival electrònic Delirium

cassà de la selva
Cultura

Ivan Ivanji, escriptor serbi i supervivent d’Auschwitz

ART

El paper pioner d’Espais, en una exposició a Girona

Girona
Cultura

Personatges de tres obres de Guimerà a la façana de la Casa Mural del Vendrell

El Vendrell
figueres

Dibuixos del Dalí adolescent per commemorar els 120 anys del seu naixement

FIGUERES