cultura

Directors per a tres museus

Jaume Perarnau, Josep Manuel Rueda i Carme Clusellas comencen etapa

Nous lideratges als museus de la Ciència i de la Tècnica, d'Arqueologia
i d'Art de Girona

Nou director, nova il·lusió. Tres importants museus del país enceten cicle amb canvis en el seu lideratge. Jaume Perarnau accepta el repte al capdavant del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica (Mnactec), amb seu a Terrassa; Josep Manuel Rueda capitanejarà un altre museu nacional de pes, el d'Arqueologia (MAC), i Carme Clusellas portarà el seu ideari al Museu d'Art de Girona. Així s'ha resolt el triple procés de selecció –a través d'una insòlita convocatòria pública– que va endegar, a l'abril, el Departament de Cultura. Poc més d'una vintena de candidatures es disputaven les tres places.

Al Mnactec, la renovació és relativa. Perarnau (Manresa, 1963) no és cap cara nova. De fet, ja exercia de director en funcions des del febrer de l'any passat, quan es va jubilar l'històric Eusebi Casanelles. Perarnau coneix el museu com si fos a casa seva. Durant més de disset anys va ser el màxim responsable de l'àrea de conservació, documentació i estudis.

Rueda (Arbúcies, 1957) és, actualment, i des del 2008, subdirector de Patrimoni Arquitectònic, Arqueològic i Paleontològic de la direcció general de Patrimoni Cultural. Just abans d'entrar a treballar com a mà dreta de Joan Pluma, havia estat el director del Museu d'Art de Girona, en un període de sis anys. Anteriorment també havia dirigit el Museu Etnològic del Montseny i l'Arxiu Històric Municipal d'Arbúcies.

Precisament, a Girona s'hi instal·larà ara Clusellas (Cardedeu, 1966), la presidenta de l'Associació de Museòlegs. Hi arribarà després d'haver tingut una implicació molt directa en l'organització d'activitats i exposicions del programa del Tricentenari. Clusellas va ser directora del Museu de Granollers entre el 2008 i el 2012, i abans ho havia estat del Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia