cultura

Espolla inaugura avui la 3a Escola d'Estiu de Glosa

Dura fins dissabte i culminarà amb la 12a Trobada de Cantadors que coronarà el Rei o la Reina de les Nyacres

Tot està a punt per inaugurar la tercera edició de l'Escola d'Estiu de Glosa, l'única escola de cançó improvisada que es fa a Catalunya. Des d'avui i fins dissabte, aquest petit poble de l'Alt Empordà serà el marc d'aquesta particular escola que ofereix als assistents la possibilitat d'escollir diferents itineraris d'especialització, que van des de la didàctica de la cançó improvisada fins a l'acompanyament musical de la glosa, passant per la creació poètica. I amb aquest propòsit, el poble d'Espolla reunirà aquests dies un equip heterogeni de professorat especialitzat, format per professionals tant del món de la música com de les lletres i de la docència.

L'acte inaugural proposa una xerrada de l'escriptor Màrius Serra, que parlarà d'El sentit ocult de les paraules. que s'amenitzarà amb una nit de ball (a les 22.30 h). A partir de demà, destaquen la vetllada literària amb Josep Vicent Frechina i Josep Pedrals, i la Glosa de Vins de divendres.

L'Escola d'Estiu de Glosa és un projecte de l'associació de foment del glosat Cor de Carxofa, l'Associació Cultural La Fraternal i l'Ajuntament d'Espolla.

El regnat de les nyacres

Dissabte, l'escola culminarà amb la celebració de la 12a Trobada de Cantadors, una gran festa en la qual participaran cantadors i cantadores d'arreu dels Països Catalans, i que, un any més, després del concurs coronarà el Rei o la Reina de les Nyacres. L'any passat, Ferriol Macip va recuperar el títol que ja havia guanyat en edicions anteriors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia