cultura

Maribel Servera, reina de les nyacres a Espolla

La mallorquina ha estat la triomfadora de la Trobada de Cantadors 2014

La mallorquina Maribel Servera va ser proclamada aquest dissabte passat a Espolla nova reina dels glosadors i glosadores. En la primera fase d'aquesta edició de la Trobada de Cantadors d'Espolla hi van participar setze cantadors, dels quals en van quedar seleccionats cinc, que van haver de competir amb Ferriol Macip, Farri, actual rei de les nyacres, i Mireia Mena i Mateu Matas, Xurí, coronats en anteriors edicions. En aquest concurs a vuit, amb la pista de l'escola plena d'un públic receptiu i vehement, també hi van destacar dos dels alumnes de l'Escola d'Estiu d'enguany, Anna Castellà i Quim Carandell.

Ja en la fase final, van quedar en competició els tres antics reis amb Maribel Servera, que participava al concurs per primera vegada. Josep Maria Tegido-Mallart, organitzador de la Trobada, destaca que “l'excel·lent nivell d'algunes de les improvisacions proporcionà moments de gran intensitat, especialment en les proves on el concursant podia escollir la melodia que preferís”.

Maribel Servera, però, va demostrar un domini de l'escena i una habilitat en l'ús dels recursos lingüístics que va fer alçar el públic de les seves cadires i es va endur la corona 2014. Els organitzadors recalquen que “el nivell aconseguit per aquest concurs i el creixent interès que hi ha a Catalunya per la glosa –o cançó improvisada– fan que la Trobada de Cantadors sigui, a més d'un espectacle de cultura popular de primer ordre, un projecte amb molt de futur”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia