Altres

La república s'amplia

Camallera Cançó d'Autor incorpora Côclea i una fira de petites editorials

Hi actuaran Marina Rossell, Maria del Mar Bonet, Coses, Sílvia Comes i Josep Tero

El cicle Camallera Cançó d'Autor, organitzat en aquest poble alt-empordanès per Pere Camps, director del Barnasants, arribarà a la sisena edició, del 2 al 13 d'agost, consolidant i ampliant el projecte de la República de les Paraules d'Estiu: una plataforma oberta no només a la paraula cantada, sinó també a la paraula debatuda, recitada, filmada i expressada de mil maneres, però sempre analítica i crítica. Tot plegat, per allunyar-se de la línia marcada pels grans festivals d'estiu, “copiada pel 90% dels altres festivals”, segons Camps.

Una de les novetats d'aquest any és la incorporació a la república de la Nau Côclea, tot un referent de l'art contemporani que encadena “19 anys a Camallera lluitant per arrelar-nos al territori”, en paraules de la seva directora, Clara Garí. Demà tindrà lloc a Côclea un concert de D'Atzar Trio (22 h), el nou projecte de Jordi Rallo, Quim Ollé i Xavi Ballesteros, que s'ha gestat durant una residència a la nau. Dimecres també tindrà lloc a Côclea un acte en què joves de l'Escala i Camallera presentaran propostes per a un futur diferent, a partir del documental Fabricants de futur, de Damià Puig.

També s'ha organitzat una activitat per a nens i nenes de 5 a 12 anys, que durant cinc dies participaran en una sèrie de tallers de reflexió i creació, dirigits per Marc Martínez i Sara Espígul, que culminaran en una “minimani” pels carrers de Camallera. Una última novetat és la Fira de Petites Editorials, que s'inaugurarà el 9 d'agost amb un acte en què participaran David Castillo, d'El Punt Avui; Jaume Torrent, d'Edicions Cal·lígraf, i Miquel Àngel Godes, de la fira besaluenca Liberisliber. Debats, projeccions i presentacions de llibres completen la part extramusical.

Camallera Cançó d'Autor inclourà concerts de petit format, a la plaça Feliu –al cinema Sonora, si plou–, de Marina Rossell, el dia 7 d'agost; Dani Flaco, el 8; Maria del Mar Bonet, el 9; el grup Coses, el 10; Tomàs de los Santos i Borja Penalba, l'11; Josep Tero, el 12, i Sílvia Comes, el 13, dia en què també tindrà lloc un concert de música del 1714 a càrrec del Trio Lycopersicon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

premi

Carles Durà guanya el premi Roc Boronat

Barcelona

Barcelona dignifica els seus tresors arqueològics romans

Barcelona
festival de jazz d’escaldes-Engordany

Toquinho, Motis i Eastwood a Andorra

barcelona

Neix el Santvi Fest per apropar la música i la cultura a tots els públics

sant vicenç de montalt
televisió

La plataforma 3Cat supera els 100 milions de reproduccions en 6 mesos

barcelona
arts escèniques

Leticia Martín Ruiz serà la nova directora del Festival Grec

barcelona
memòria històrica

Barcelona homenatja George Orwell amb una placa commemorativa

barcelona
museu

Aprovat inicialment el projecte d’ampliació del Macba

barcelona
Música

La Iaia torna amb quatre concerts i edita tres cançons inèdites

BANYOLES