cultura

Els neandertals sabien organitzar-se

Els arqueòlegs que estan treballant en la campanya d'excavació a l'abric Romaní, de Capellades, han trobat milers de peces d'indústria lítica i fauna, segons informa l'Agència Catalana de Notícies.

Concretament en el nivell Q, un estrat de 140 m

2
en què abunden els fòssils i d'una antiguitat del voltant dels 58.000 anys. Els arqueòlegs asseguren que és un dels nivells més rics dels que s'han intervingut fins ara. El director de l'excavació, Eudald Carbonell, ha explicat que “els resultats obtinguts avalen la capacitat d'organització que tenien els neandertals que habitaven l'abric Romaní”. Pel que fa a les eines d'indústria lítica descobertes, hi ha una gran quantitat de denticulats i altres peces retocades de materials com el sílex i el quars.

Eudald Carbonell ha explicat que, a banda de peces d'indústria lítica i fauna, també s'han detectat nombrosos fogars d'habitació vora la paret, així com altres tipus de llars, “més grans i relacionats amb la presència d'ossos cremats, amb la qual cosa semblaria que els neandertals van començar a moure's per la part central del jaciment”. Precisament, “aquesta distribució de l'espai és una prova clara de la capacitat d'organització de les poblacions neandertals”, fet que Carbonell sempre ha defensat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]