cultura

Homenatge als 60 anys de l'entitat Floricel per les Gales d'Anglès

Les Gales d'Anglès d'aquest any homenatjaran l'entitat sardanista Floricel, que celebra el seu seixantè aniversari. L'entitat, presidida per Miquel Valentí, és la protagonista del llibre de Gales, del qual se n'han fet 2.700 exemplars, assenyala l'alcalde, Pere Espinet (Per Anglès Units, PAU).

Floricel va ser fundada el 1954 i és l'entitat cultural i sardanista més representativa d'Anglès. Organitza l'aplec d'Anglès, també conegut com a l'“aplec del paraigua”, un dels més antics del país. Molta gent recorda com Floricel va ser de les associacions pioneres a fer classes en català, acció que els va costar més d'una sanció de la Guàrdia Civil. En el llibre de la festa d'Anglès, hi ha un reportatge de la història de la sardana al poble, amb 38 imatges.

Les Gales d'Anglès van començar ahir a la nit amb la presentació dels candidats a hereu i pubilla. Demà al vespre (a les 8 h) hi haurà un dels plats forts de la festa: la inauguració de l'exposició de pintura 9ART, a la sala Fontbernat, a l'edifici consistorial de Can Cendra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia