cultura

Girona Jazz Project adapta vuit temes del millor Puntí

El 14è Festival de Jazz de Girona comença avui a l'Auditori amb ‘Girona Jazz Project fa Puntí', un treball que la formació es planteja gravar

El cantant, molt satisfet de les relectures jazzístiques

Girona Jazz Project inaugura avui el 14è Festival de Jazz de Girona a la sala de cambra de l'Auditori de Girona (21 h, 10 euros), amb un concert en què presentarà les adaptacions, en clau de jazz contemporani, de vuit cançons de l'obra en solitari del músic saltenc Adrià Puntí. Seran temes de diferents etapes artístiques de Puntí, sobretot de la seva trajectòria en solitari, com ara Ull per ull, Maria, Muriel, Coral·lí, Senyor doctor i Viatge d'un savi vilatrista cap enlloc, tots cantats per Clara Luna, i en algun cas amb una durada que s'apropa als deu minuts. Puntí va assistir aquesta setmana a un dels assajos de Girona Jazz Project (GJP) a l'Auditori i es va mostrar molt satisfet de les relectures jazzístiques de les seves cançons, amb nous arranjaments fets per diferents components de GJP, que per primera vegada actua sense director, amb material generat pels membres de la banda i “música original de casa nostra”. “Volíem treballar a partir de l'obra d'un cantautor català i de seguida tots vam pensar en Puntí. Ens interessa molt tant per la seva música com per les seves lletres”, afirma Francesc Ubanell, guitarrista de GJP i director del festival. “Aquest projecte ens ha animat molt i intentarem enregistrar-lo”, afegeix.

Girona Jazz Project es presenta avui amb la mateixa formació que l'any passat va estrenar al festival gironí el seu homenatge a Charlie Parker: David Pastor, trompeta; Xavi Molina, saxo tenor i clarinet; Adrià Bauzó, saxo alt, soprano i flauta; Jordi Cases, saxo baríton i clarinet; Eduard Prats, trombó; Francesc Ubanell, guitarra; Àlex Carbonell, piano; Joan Motera, contrabaix, i Ramon Prats, bateria. La cantant Clara Luna (Barcelona, 1980), que ha treballat amb formacions com ara l'Original Jazz Orquestra del Taller de Músics, Lunar Project i Kunveno, ja havia cantat el 2008 en el projecte de GJP amb Vicens Martín i Perico Sambeat. Ara, Clara Luna també s'ha encarregat d'alguns arranjaments vocals, amb l'assessorament necessari de Puntí, ja que no sempre és fàcil copsar el significat i la intencionalitat de les seves lletres, tan personals com tot el seu univers creatiu. Aquest concert també prologa la temporada més decisiva per a Puntí, que actuarà en les properes setmanes al Mercat de la Música Viva de Vic i al Temporada Alta, amb la perspectiva d'un nou disc.

Girona Marxing Band

Girona Jazz Project fa Puntí obre el Festival de Jazz de Girona, que fins al 27 de setembre inclourà altres concerts destacats, com ara els de Håkan Broström Quartet amb Joey Calderazzo i Jeff Tain Watts, diumenge vinent, i David Mengual Slow Quartet, el dia 26. Avui, la Girona Marxing Band anunciarà l'inici del festival amb una cercavila pel centre de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia