De la interpretació a la producció

Els joves Oriol Maymó i Joan Rubinat, que han integrat diversos grups de música, han fet el salt a la producció musical i han creat un segell discogràfic, amb seu a Altafulla.

«Com que hem estat en el món musical des del vessant de la interpretació, ens sentim amb el deure de donar el que no vam rebre». Així ho apunten Joan Rubinat i Oriol Maymó, dos joves d'Altafulla (que havien format part de grups com Kennel) que ara han decidit crear una productora audiovisual, Bram Produccions, que aixopluga també un segell discogràfic, Bram Records.

Es tracta, diuen, de donar suport a unes bandes de música que, allunyades del rovell de l'ou barceloní, sempre ho tenen més difícil per fer-se un forat en el món complicat de l'edició discogràfica: «Sobretot volem donar suport als grups d'aquí, de les comarques de Tarragona, perquè sabem el que és necessitar l'ajut d'una discogràfica», comenten els responsables de Bram Records, una de les poques discogràfiques amb seu al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. «Hi havia un buit important en aquestes comarques i molts grups s'havien d'adreçar a Barcelona per poder tirar endavant els seus projectes musicals», afegeixen.

Ofereixen tots els serveis. En el vessant de la productora, es dediquen a «la composició, edició i muntatge de música i àudio, en general, o per a publicitat, vídeo, cinema, televisió...». I com a discogràfica, no només editen el disc, sinó que també s'encarreguen de la seva difusió i l'organització de concerts. «Naixem amb humilitat però amb ganes de créixer», confessen Maymó i Rubinat.

Bram Records, oberta a grups de diversos estils, sí que es miren amb bons ulls especialment aquells que conreen música indie o folk: «no busquem tant discos de característiques molt comercials, sinó projectes més underground, música més introspectiva i més d'autor; no ens volem tancar amb el folk, però volem projectes que ens agradin», expliquen Oriol Maymó i Joan Rubinat.

A la seva pàgina web, www.bramproduccions.com, hi detallen tots els serveis que ofereixen.

A line above the sea, el primer disc

El primer disc que s'ha editat amb el segell Brams Records és el de la banda A line above the sea, integrada per Adri, Leo, Marc, Mireia i Quique, que provenen d'un grup anterior, Ralph. Després de dos anys tocant per tota la península, fet que els va donar reconeixement en l'escena estatal, decideixen prendre's un respir que va esdevenint definitiu. És en aquest moment quan Adri (veu i guitarra) i Leo (guitarra) decideixen consolidar un altre projecte musical, allunyat ja del hardcore. Comencen component només amb dues guitarres acústiques i ràpidament enregistren dues cançons al menjador de casa, que són molt ben rebudes en el MySpace del grup, que acumulen en només dos mesos més de 14.000 visites. Des de final de l'any passat han treballat amb el suport de Bram Produccions, amb Joan Rubinat i Oriol Maymó al capdavant, que han donat forma al primer disc de la banda tarragonina. La gravació i mescla es va dur a terme a l'estudi Most Wanted Studio de Tarragona, durant el febrer d'enguany. I ha estat masteritzat per Juanjo Muñoz en els estudis Catmastering de Manresa. El dic, amb ritmes folk i amb tocs de música nòrdica, és al mercat des del mes de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ART

El Bòlit de Girona dona vida i visibilitat a l’aire

Girona
Festival

Neix De Soca-rel, festival literari de la llera del Ter

Barcelona
llibres

Josep M. Quintana novel·la el desterrament de Nahmànides

Girona
arts escèniques

El festival Moujuïc portarà nou propostes de dansa al Castell de Montjuïc

BARCELONA
EQUIPAMENTS

El Museu Pau Casals defensa a Portugal la seva nominació com a millor museu europeu

EL VENDRELL
CULTURA

Mor l’escriptor Paul Auster, un dels grans referents de la literatura nord-americana

cinema

Naomi Kawase, la germana japonesa de Lluís Miñarro

Barcelona
David Verdaguer
Actor

“Les persones no som planes, som polièdriques”

Barcelona
MÚSICA

Pérez Treviño desxifra en un llibre el ‘misteri’ del pianista Josep Colom

BARCELONA