cultura

El futur del patrimoni arquitectònic industrial a debat al II Aplec de Mariola

En pocs dies, i coincidint amb la celebració a Banyeres de Mariola del II Aplec dels Pobles de la Mariola, el futur del patrimoni arquitectònic industrial de la localitat, i per extensió de totes aquelles que també tenen molins a la vora dels seus rius, serà la temàtica que envoltarà aquesta trobada, a banda del temps dedicat a la diversió i la música.

Siga casualitat o no, la cita comarcal a Banyeres pot veure's recolzada indirectament per la intenció de la Generalitat de declarar com a Bé d'Interés Comunitari (BIC) l'anomenat Parc Cultural de l'Aigua, que té una primera plasmació efectiva per al turisme que visita aquesta localitat amb el recorregut de la “Ruta dels molins”.

Serà el moment de tractar quin futur pot albirar l'economia local en el cas de poder reconstruir o rehabilitar algunes d'aquestes infraestructures i imaginar usos futurs, d'analitzar els pros i les contres de les ingents inversions que caldria realitzar amb la finalitat de vore de nou en peu alguns dels vells edificis fabrils o de parlar de les possibilitats reals de creació de llocs de treball com a finalitat última si l'empenta econòmica oficial no deixa de ser decidida i generosa a termini.

En aquest sentit, Gabriel Guillem, Isaac Montava, Carlos Francés, Pep Fuster, Maria José Martínez i Miguel del Rey, com experts en la matèria i que seran presents a la taula redona a celebrar, hauran de donar vida a les seues idees i projectes per a que aquesta oportunitat d'assentar les bases per a la continuació de la recuperació d'aquest patrimoni no quede sols en una declaració d'intencions sempre i quan el poder polític local i autonòmic assumisca també el repte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia