Territori

Agenda d'autor / J.T

El festival de jazz de Lleida busca nous públics

Destacades figures del jazz internacional, com ara el saxofonista Lou Donaldson, la cantant Carla Cook i el trompetista novaiorquès Jerry González, portaran les seves veus al Festival Jazz Tardor de Lleida, que aquest any arriba a la 21 edició. L'esdeveniment, consolidat i referent arreu del país, se celebra del 26 d'octubre al 28 de novembre. Tot un mes d'actuacions de jazz que inclouen, també, fusió amb altres estils musicals com per exemple música llatina, flamenc, pop, soul i reggae. Una de les novetats d'aquest any és la recerca de nous públics que permetin créixer el festival. Així, donen entrada al jazz emergent de Catalunya, a artistes i grups locals com ara Pixie Dixie i Josep Maria Farràs i també, per primera vegada, s'atansa als més menuts amb un concert familiar al Cafè del Teatre. Igualment, per primera vegada, el festival oferirà concerts fora de la capital, programant actuacions a Torre-Serona, Montgai o Puiggròs.

Antoni Pinent guanya el primer premi Lleida Visual Art

L'artista lleidatà Antoni Pinent ha estat guardonat amb el primer premi Lleida Visual Art, el guardó instituït per l'Ajuntament de Lleida amb l'objectiu de promocionar el món de les arts visuals, donar suport als artistes audiovisuals i les seves obres i col·laborar en la difusió i els coneixements dels llenguatges audiovisuals existents. L'obra guanyadora ha estat L'altra cara de la Lluna, un audiovisual que ret homenatge a tots els viatges a la Lluna i les llegendes i ficcions que l'aventura espacial ha generat al llarg dels temps. Pinent s'emporta la primera edició d'aquest guardó, que està dotat amb 10.000 euros i al qual es van presentar 27 treballs. L'autor, que va recollir el premi dilluns, va explicar que el projecte guanyador és inèdit, realitzat especialment per a aquest premi i que “la peça, surrealista i amb un marcat associacionisme lliure d'elements, és un homenatge als viatges fets o inventats a la Lluna, i inclou un ampli ventall de referents cinematogràfics al voltant d'aquesta temàtica”.

Lleida rep 67 originals per als premis literaris

Els premis literaris de Lleida han rebut enguany 67 originals, 48 dels quals aspiren al 19è Màrius Torres de poesia, dotat amb 6.000 euros, i els altres 19 treballs s'han presentat al 31è premi d'assaig Josep Vallverdú, que atorga 9.000 euros. Els originals provenen de Catalunya i també de les illes Balears, el País Valencià i Madrid. El lliurament dels premis se celebrarà el 14 de novembre a l'auditori Enric Granados en un acte conduït per l'escriptor Màrius Serra, que també moderarà la tertúlia literària amb els guanyadors. La nit literària inclourà també l'estrena de l'espectacle Papers en un calaix. Concepció G. Maluquer (1914-2014), que ha produït la Paeria, amb motiu del centenari del naixement de l'escriptora lleidatana Concepció Gonzàlez Maluquer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA
LLIBRES

“Calonge, poble de llibres” prepara una gran festa per Sant Jordi

CALONGE