Territori

FESTIVALS

JOSEP LLUÍS ERAS / el portal nou

El Guant de Valls s'expandeix a Barcelona

Sis companyies prendran part, del 6 al 8 de novembre, en el festival de titelles de l'Alt Camp

El Festival Internacional de Teatre de Titelles Guant de Valls s'expandeix enguany i portarà els seus espectacles més enllà de la capital de l'Alt Camp. En aquesta edició, l'Ateneu 9 Barris de Barcelona serà un dels escenaris on es faran representacions, al costat d'altres municipis del Camp de Tarragona com ara Alcover (Alt Camp), el Morell i la Pobla de Mafumet (Tarragonès).

Del 6 al 8 de novembre, sis companyies provinents de França, l'Índia, l'Estat espanyol i Catalunya pujaran a l'escenari del Teatre Principal de Valls, fruit d'una selecció d'espectacles adreçats al públic familiar però també específics per als adults. La selecció, segons el nou director artístic del festival, Eudald Ferré, vol satisfer “un públic que cada cop és més exigent perquè s'ha tornat més especialista”. I és que, arribats a aquesta desena edició, “l'assistència als espectacles s'ha consolidat”, malgrat que el context econòmic ha limitat el pressupost, que enguany se situa en 10.600 euros.

El Guant s'inaugura a Valls el 6 de novembre, amb l'espectacle familiar About Ram, de la companyia The Katkatha Puppet Arts Trust de Nova Delhi, que combina disciplines i tècniques com els titelles bunraku, la dansa clàssica índia, les màscares, les videoprojeccions i les ombres. A les nou del vespre prendrà el relleu la creació de proximitat La muerte de Don Cristóbal, de la companyia francesa Pelele, que es representarà al cafè del teatre. El divendres 7 de novembre, a les nou del vespre, pujarà a l'escenari El Espejo Negro, una de les companyies andaluses més universals, amb la seva versió de La venganza de Don Mendo. Ángel Calvente dirigeix l'adaptació al món dels titelles del clàssic de Pedro Muñoz Seca.

La Companyia Tanxarina de Galícia, que ha celebrat el 25è aniversari, presentarà dissabte Titiricircus, un treball que té al darrere més de mil funcions. A les sis de la tarda, Zipit Company & The Puppet Lab presentarà Monstres. I a les nou del vespre, prendrà el relleu Cava de Sons i el muntatge L'òpera del captaire, dirigit pel vallenc Aleix Vallverdú a partir d'una adaptació de Joan Segalés, de Vol Ras, i amb direcció musical d'Enric Azuaga.

Fora de la ciutat de Valls i en el marc de l'expansió que proposa per enguany el festival, el 2 de novembre, a les sis de la tarda, a l'Ateneu 9 Barris de Barcelona es farà la representació de la companyia índia Katkatha. La muerte de Don Cristóbal es podrà veure el 8 de novembre, a les set de la tarda, a Alcover, i el 10 de novembre, al matí, al Morell. El 8 de novembre, els gallecs Tanxarina també portaran Titiricircus a dos quarts de set de la tarda, a la Pobla de Mafumet.

El festival també ha programat activitats paral·leles a Valls, com ara un taller de construcció de titelles per a infants que anirà a càrrec de la titellaire Lindes Farré. Membres del Centre de Lleure L'Espurna també construiran titelles que s'exposaran, en col·laboració amb la Unió de Botiguers, als aparadors dels comerços. Finalment, el festival també ofereix un espai als alumnes de teatre de quart d'ESO de l'institut Narcís Oller de Valls. Després de l'espectacle inaugural, a sota de l'escenari del Teatre Principal, oferiran una representació d'una obra d'ombres xineses que es titula El far.

D'altra banda, i amb motiu de desè aniversari del Guant, el Festival Internacional de Teatre de Titelles també ha renovat la seva imatge amb un disseny del logotip de Núria Arbonès (Debonatinta-Estudi Gràfic). El treball s'ha basat en la representació iconogràfica d'un dels elements més característics dels titelles de guant: el garrot amb el qual els titelles s'etziben cops. El titella, integrat dins la mateixa paraula Guant, és el dimoni, un dels personatges més representatius d'aquest tipus d'espectacles, amb el garrot agafat amb les dues mans tal com habitualment fan els titelles de guant. La imatge evoca els cartells cinematogràfics dels anys seixanta i l'univers del relat d'històries, les emocions o la intriga.

GUANT
Festival Internacional de Titelles de Valls
Lloc: Valls i altres municipis del Camp de Tarragona Dies: del 6 al 8 de novembre


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]