cultura

Es presenten 4 nous CD de la Col·lecció Nord de Pascal Comelade

Continua recopilant en una sola col·lecció els enregistraments de la música i poesia nord-catalanes

Els nous discos es presenten divendres a la llibreria Torcatis de Perpinyà

La Col·lecció Nord, segons Pascal Comelade “és una iniciativa espontània i irregular, sense cap mena de teoria, fora de tota oficina cultural, de tot circuit oficial i institucional”. Aquest divendres 5 de desembre, a les sis de la tarda, es fa la presentació a la llibreria Torcatis de Perpinyà de quatre nous volums.

El volum 5 és amb Les Bellas, la integralitat de les gravacions del grup de rock de Nadege Figuerola, Lionel Liminana, Marie Liminana i G.Picard (2003/2005).

El volum 6 són els Pop Songs del Rossello amb G.Jacquet i Pascal Comelade. Es tracta de la versió revisitada i ampliada d'aquest material de cançons populars de Catalunya Nord, amb una portada original del pintor Patrick Loste que presentarà la serigrafia de la portada .

El volum 7 és amb Raph Dumas i el títol Sol. Són gravacions en solitari de 2013/2014 del DJ de Perpinyà.

El volum 8 està dedicat a la veu de Jordi Pere Cerdà. Poemes escrits a la Cerdanya el 1940, enregistrats a Perpinyà el 2008 i amb acompanyament musical de Pascal Comelade.

Contra “el patufetisme i la francització integral”

Lluny de quedar-se de braços plegats davant del silenci que els imposa “el procés destructor del patufetisme i de la francització integral” a la Catalunya del Nord, Pascal Comelade s'ha aliat amb la discogràfica que li ha editat bona part dels seus últims treballs, Discmedi, per a una nova col·lecció de llançaments “inscrits en una perspectiva de Països Catalans, sense cap preocupació de concepte, sense fixació sobre el passat, el present o el futur i sense línia directriu.”

La primera remesa incloïa quatre volums: Olors de vida, de l'històric Pere Figueres (amb els seus tres primers discos, publicats entre 1977 i 1983 i, fins ara, mai reeditats en CD); Música Pop a Rosselló (en el qual Comelade passa pel seu filtre diferents danses del Vallespir, el Conflent i el Rosselló); Gerard Jacquet (reedició dels dos únics discos del multifacètic artista de Sant Feliu d'Amunt, enriquits amb peces inèdites), i el recopilatori Música electrònica a Catalunya Nord, amb gravacions de Comelade –amb Víctor Nubla l'any 1986 a Gràcia, amb Ivan Telefunken l'any 2010 a Perpinyà, amb David Cunningham l'any 1981 a Montpeller i Londres, així com un recull de solo music de l'any 1981– i el discjòquei i productor perpinyanenc Raph Dumas –diferents temes entre 1986 i 2014.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cinema

El Truffaut dedica un nou cicle de la Fimoteca a Wim Wenders

Girona
Joan Safont
Periodista i escriptor

“Els polítics tenen pànic de semblar massa intel·lectuals”

Barcelona
festival

Un segon maig amb la força de la paraula

barcelona
la crònica

Tyets: gran victòria i nou disc per al 2025

GIRONA
saló

Comic Barcelona tanca portes amb més de 110.000 visitants

barcelona
Necrològica

Mor l’actor Bernard Hill, el capità del ‘Titanic’ i el rei Théoden de Rohan

barcelona
Xavier Aliaga
Novel·lista

“Necessito passar-ho bé quan escric, provar coses”

Barcelona
LA CRÒNICA

Rebobinar és de nostàlgics

SANT GREGORI
Música

Madonna fa ballar un milió i mig de persones a Copacabana

rio de janeiro