Cinema Estrena

Estrena

B.S

Petita antologia de Doraemon

Doraemon és un gat còsmic, i no només en el sentit literal. El personatge ve de l'espai per ajudar el desventurat Nobita, un nen de Tòquio a qui no li surten mai les coses. Però també és còsmic en el sentit figurat, pels rècords que acumula. Nascut el 1969 en un manga Fujiko F. Fuijo, no va trigar a convertir-se en anime i ja se n'han produït 1.100 episodis, 979 dels quals s'han doblat al català. També es podrà veure en aquesta llengua Stand by me Doraemon (es podria traduir com Compta amb mi, Doraemon), que avui arriba a 50 sales de cinema de tot Catalunya. Es tracta del vuitè film protagonitzat pel popular personatge que es dobla al català, dels 26 que s'han produït.

En aquesta ocasió, la trama del film ha estat construïda a partir d'una selecció d'episodis clàssics, una mena d'antologia que inclou la primera trobada de Nobita i Doraemon. Un dia, Nobita rep la visita de Sewashi, un nen que afirma que és descendent de Nobita i ve del futur per mirar d'evitar un desastre que arruïnarà la família durant generacions. Per tal que Nobita hi posi remei, Sewashi li deixa el seu robot Doraemon perquè l'ajudi a trobar-lo.

L'humor, la varietat d'arguments que permet la idea original de la sèrie i la facilitat per identificar-se amb el nen protagonista són algunes de les claus de l'èxit de Doraemon, que el passat mes de setembre va celebrar els 20 anys de la primera emissió a TV3. Nobita Nobi és dèbil, mal estudiant i un punt entremaliat. Sovint és maltractat per un nen del barri, Takeshi (Gegant). Doraemon és la seva salvació: el gat còsmic pot treure de la seva butxaca tot tipus d'aparells que l'ajuden a sortir-se'n –i sovint a venjar-se–. Però Nobita en fa un mal ús i els seus plans se solen torçar.

Stand by me Doraemon pelis
Direcció: Takashi Yamazaki i Ryûichi Yagi Gènere: animació Any: Japó, 2014


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia