Territori

No som tan lluny

Joan Tort

L'Auditori es fa gran

L'Auditori Enric Granados de Lleida creix i es fa gran. La irrupció del nou palau de la Llotja no li ha pres protagonisme ni prestigi per la seva programació, sobretot clàssica. I el 14 de febrer del 2015 farà vint anys de la seva inauguració. Per això s'ha preparat una programació especial per commemorar aquestes dues dècades de funcionament d'un auditori que té una de les acústiques més ben valorades pels mateixos músics.

Aquesta programació inclou 30 concerts i, coincidint amb l'efemèride, hi prendran part intèrprets vinculats a la temporada inaugural de l'equipament, com ara el pianista Sergei Yerokhin, que va protagonitzar el concert inaugural, a més de grans directors d'orquestra com Edmon Colomer, Víctor Pablo Pérez, Andrés Salado o Jordi Savall, que actuarà amb la Capella Reial de Catalunya, i Le Concert des Nations per interpretar La Passió segons Sant Mateu de J.S. Bach.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Montse Parra, va explicar que “l'Auditori Enric Granados celebra els 20 anys amb una programació variada, pensada per a tots els públics i amb música de molt bona qualitat. Aquest equipament emblemàtic de la ciutat de Lleida aposta per la difusió i la promoció dels joves talents, i és també una plataforma cultural i un espai d'ensenyament de les arts musicals”, ja que al mateix equipament hi ha el conservatori i l'escola de música municipal.

La temporada d'hivern i primavera inclou també l'actuació de grans formacions orquestrals, com ara l'OBC, l'Orquestra Simfònica del Vallès, la Julià Carbonell de les Terres de Lleida o l'esmentada Capella Reial. També es podrà escoltar l'Orfeó Manresà i el Cor Lieder Càmera, així com les formacions residents de l'Auditori, com ara el grup de gospel Veus.Kat i el Cor de Cambra de l'Auditori amb els Tresors del barroc alemany.

I és que l'Auditori, a més de ser promotor de temporades musicals i seu del conservatori, des de fa anys acull de forma permanent una sèrie de formacions rellevants a Catalunya i a Ponent, com ara l'Orquestra Simfònica Julià Carbonell, la Jove Orquestra de Ponent, la Banda Municipal de Lleida, el Cor de Cambra de l'Auditori, la banda simfònica Unió Musical de Lleida, el Quartet Teixidor, el Taller d'Òpera Aula 2.0 i la Lleidart Ensemble.

Les novetats aniran acompanyades dels cicles habituals de l'equipament. Així, per al públic més jove l'Auditori ha programat quatre concerts familiars, dos dels quals amb la col·laboració de l'Orfeó Lleidatà. També es posa en marxa el nou cicle de jazz acústic de l'Auditori. Repetirà el de concerts de música de cambra, integrat per cinc concerts, i també el de piano, vinculat al Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes. També cal sumar-hi el cicle Altres Músiques, fugint de la clàssica, en què destaquen els concerts de Jaume Sisa, Quimi Portet i Joan Miquel Oliver, l'Homenatge a Nino Bravo interpretat per la Unió Musical de Lleida o el millor flamenc amb la cantaora Manuela Cordero i el guitarrista Manuel Herrera.

Les entrades ja estan a la venda i sembla que val la pena. Per facilitar-ho, a més, s'ha creat un nou abonament de 70 euros al ja existent de 95.

Deu anys d'obres
La construcció va començar el 1984 i es va acabar deu anys més tard. El febrer del 1995, l'aleshores reina d'Espanya inaugurava l'Auditori. L'obra va topar amb restes arqueològiques que van fer variar el projecte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.