cultura

Òpera Jove porta a Palamós ‘L'impresario in angustie'

Al febrer iniciarà la producció del seu segon muntatge, ‘Il convito', una altra òpera bufa de Cimarosa

Dissabte vinent a Salt dirigirà l'orquestra Simone Perugini, gran expert en Cimarosa

L'associació Òpera Jove , creada pels cantants Chantal Botanch i Xavier Mendoza com una plataforma cultural i pedagògica per a estudiants de cant líric i altres futurs professionals de les arts escèniques, portarà avui al Teatre La Gorga de Palamós el seu primer projecte, L'impresario in angustie, una òpera bufa en un acte del compositor italià de la segona meitat del segle XVIII Domenico Cimarosa (19 h, 10 euros, 5 euros per als menors de 18 anys i els socis de Joventuts Musicals).

D'aquesta manera, Òpera Jove reactiva la gira iniciada el 20 de setembre al Teatre Municipal de Girona i que inclourà nou representacions més en diferents localitats gironines fins al 15 de març. Després d'haver fet les primeres representacions amb l'Orquestra del Conservatori Isaac Albéniz de la Diputació de Girona, avui Òpera Jove estrenarà a Palamós la seva pròpia orquestra, sota la direcció de Xavier Pagès. Toni Sans (Egos Teatre) s'ha encarregat de la dramatúrgia i la direcció escènica, i el resultat és una obra molt actual, dinàmica, divertida, que alterna els recitatius en italià amb els diàlegs en català.

El repartiment d'avui estarà format per Judith Muñoz (Fiordispina), Maria Pujades (Merlina), Helena Botanch (Doralba), Jordi G. Clos (Don Crisobolo), Joel Ruiz (Gelindo Scagliozzi), Oriol Quintana (Strabinio) i el cantant palamosí Guillem Batllori (Strabinio).

Dissabte vinent, Òpera Jove representarà L'impresario in angustie al Teatre de Salt, on l'orquestra tindrà un director molt especial: Simone Perugini, tota una autoritat mundial en l'obra de Cimarosa, que preserva i difon a través de l'Acadèmia Lírica Toscana Domenico Cimarosa i del Centre d'Estudis Cimarosians. Perugini treballarà durant un parell de dies amb els joves músics de l'orquestra, de manera absolutament desinteressada, ja que, segons Xavier Mendoza, està molt interessat en el projecte pedagògic d'Òpera Jove i ha valorat molt positivament l'adaptació que l'associació gironina ha fet de L'impresario in angustie, una obra amb llibret de Giuseppe Maria Diodati, estrenada originàriament el 1786 al Teatro Nuovo de Nàpols.

Nova producció

Mentre continua la intensa gira de L'impresario..., Òpera Jove ja té previst començar al febrer la seva segona producció, que serà una altra òpera bufa de Cimarosa, Il convito, per a la qual es faran audicions i se seleccionaran nous cantants i músics per a l'orquestra, amb la perspectiva de treballar-hi durant vuit mesos, perquè pugui ser estrenada la tardor vinent. Estrenada a Venècia el 1782, Il convito és una òpera en dos actes que no ha tornat a ser representada mai més des de la mort de Cimarosa, l'11 de gener del 1801, la qual cosa dóna un valor afegit a la iniciativa d'Òpera Jove.

Després de les representacions de Girona, Bescanó, Roses, Cassà de la Selva, Santa Coloma de Farners i, ara, Palamós i Salt, L'impresario in angustie continuarà la gira per Lloret de Mar, el 17 de gener; Banyoles, el 25 de gener; Olot, el 7 de febrer; la Bisbal d'Empordà, el 8 de febrer; Figueres, el 22 de febrer; Palafrugell, l'1 de març; Torroella de Montgrí, el 7 de març, i Blanes, el 15 de març, amb un total de 15 dates.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA