cultura

El Tempir enceta una campanya per recuperar el premi de narrativa Antoni Bru

L'Associació il·licitana pretén recaptar 13.000 euros en 40 dies a través del micromecenatge

La iniciativa també preveu impulsar la campanya “M'agrada el valencià” de suport a la normalització lingüística

L'Associació Cívica per la Llengua a Elx, El Tempir, torna a la càrrega, ara amb una ambiciosa iniciativa que pretén recuperar el premi de narrativa Antoni Bru. El certamen era un referent entre els premis literaris més prestigiosos del país fins que el govern del PP va arribar al poder a Elx l'any 2011. Va ser aleshores que el nou govern municipal va decidir un canvi de nom i de continguts, recuperant la denominació dels anys setanta, Café Marfil, una decisió no exempta de polèmica i que El Tempir van titlar de “provinciana i manipuladora”, alhora que va acusar els populars de voler “eliminar el reconeixement a la memòria d'Antoni Bru”.

Ara, l'objectiu de l'associació és recuperar el premi, que estarà dotat amb 3.000 euros. El president d'El Tempir, Josep-Enric Escribano afig que pretenen “continuar premiant els nostres escriptors i promocionar la ciutat d'Elx en els cercles culturals”. Per a assolir aquest objectiu s'ha posat en marxa una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami des d'on volen recaptar 13.000 euros.

A més, la iniciativa també inclou un segon objectiu: impulsar la campanya “M'agrada el valencià”, que El Tempir va posar en marxa fa un any i que ha sigut tot un èxit.

A través d'aquesta proposta nascuda a Elx, tothom pot visualitzar el seu suport a la normalització de la llengua, ja siga amb les samarretes o xapetes amb el lema de la campanya o participant en les diferents activitats que proposen, com el photocall que ja ha recorregut més de 30 llocs, entre instituts, universitats o diferents esdeveniments on han estat presents.

La fórmula triada per a finançar totes dues iniciatives, el micromecenatge a través d'Internet, permet que qualsevol persona hi puga col·laborar amb aportacions que van des de 10 euros fins a 350, fet que els converteix en patrocinadors i els permet rebre recompenses en funció de la quantitat aportada.

El termini establit per a assolir els 13.000 euros és de 40 dies i els diners es destinaran a la posada en marxa del premi literari, editar el llibre guardonat, pagar el jurat i el disseny i la difusió de les bases, el guardó i l'organització del lliurament.

Pel que fa a la campanya “M'agrada el valencià”, l'objectiu es donar-li un nou impuls i fer-la arribar a la resta de comarques del País Valencià, a més de crear un concurs de lemes per a la campanya amb premis per a les millors propostes.

Premi Antoni Bru

La recuperació del premi, que fins a 2011 formava part dels premis literaris Ciutat d'Elx, compta amb el suport de l'editorial Bromera –que serà l'encarregada de l'edició, a més de participar en les recompenses que rebran els patrocinadors– i de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

La voluntat d'El Tempir és recuperar aquest guardó en memòria de l'advocat Antoni Bru i Gómez (València, 1917-Elx, 1981) que fou un referent en la defensa de la recuperació i dignificació del valencià, així com un lluitador per les llibertats a Elx.

Recompenses

El premis que rebran les persones que col·laboren en la iniciativa d'El Tempir seran d'allò més variats, des de l'agraïment de l'associació en el seu lloc web, fins a samarretes i xapes amb el lema de la campanya “M'agrada el valencià”, passant per lamines seriades d'Andreu Castillejos i Enric Satué, el llibre guardonat al premi, l'assistència a l'acte de lliurament o la possibilitat de dur la campanya de suport a la llengua a la localitat del patrocinador, en el cas de la col·laboració més alta, 350 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.