cultura

Lloret de Mar s'adhereix a un programa estatal per no perdre diners en el teatre

El Ministeri de Cultura, a través del programa Platea, abonarà la diferència si el que es recapta a taquilla no cobreix el cost de les companyies

Lloret de Mar és l'única població de les comarques gironines que s'ha acollit al programa estatal Platea, que pretén reforçar la programació d'arts escèniques i, a la vegada, garantir als ajuntaments que no perdran diners en les programacions. El programa, impulsat pel Ministeri de Cultura, funciona com una mena d'assegurança, atès que si el caixet de les companyies que actuen no es cobreix amb els ingressos de taquilla, la diferència la posa el ministeri.

Aquest és el segon any que funciona el programa Platea, que es va formalitzar amb un protocol de col·laboració entre l'Instituto Nacional de las Artes Escénicas y la Música (que depèn del ministeri) i la Federació Espanyola de Municipis.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Lloret, Arseni Frigola, va valorar molt positivament que s'hagi acceptat la sol·licitud del Teatre de Lloret per formar part del programa Platea. Entre les condicions per formar-ne part hi ha el compromís que en la programació teatral municipal hi hagi com a mínim companyies de tres comunitats autònomes diferents. En aquest sentit, Frigola va dir que s'intentarà portar obres del País Valencià o les Illes Balears, i potser també alguna en castellà. El Teatre de Lloret va començar la seva programació amb la comèdia Losers, d'Alba Florejachs i Jordi Díaz, i el dia 21 d'aquest mes s'hi representarà Iaia!, amb Montserrat Carulla. “Estem contents perquè amb Losers vam tenir un 75% d'ocupació, sembla que el teatre comença a funcionar; esperem que la gent s'hi acosti”, va valorar Frigola.

LA XIFRA

7
poblacions
catalanes s'han adherit al programa Platea, de les quals només una, Lloret, és gironina.

LA FRASE

Estem contents perquè amb ‘Losers' vam tenir un 75% d'ocupació; sembla que el teatre comença a funcionar
Arseni Frigola

Només set ciutats incloses al Platea

Només set municipis de Catalunya formen part del programa Platea. A les comarques gironines només Lloret s'hi ha afegit, mentre que la resta són municipis de la demarcació de Barcelona, en concret són Castelldefels, Granollers, Igualada, Sant Cugat del Vallès, Torelló i Viladecans. Lloret i Blanes s'han unit un any més per a la programació teatral, i s'han programats una trentena d'espectacles fins al juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.