cultura

la crònica

Una aposta segura

Cada broma, cada gest, cada cançó... És difícil no deixar-se convèncer per aquest alegre cantant de tristeses

El Teatre de Bescanó estava ple a vessar, i és que portar Joan Dausà és una aposta segura. El músic ja havia passat pel teatre un parell d'anys enrere per presentar-hi el seu primer treball, però ara hi tornava ja consagrat i la resposta del públic va ser entusiasta. Gent de totes les edats restava atenta a un concert que començava fort. Joan Dausà pujava a l'escenari acompanyat només del piano i un quartet de corda per regalar al públic una versió poc habitual del Jo mai mai.

El cantant de Sant Feliu del Llobregat té una facilitat innata per enamorar a primera vista. Ell ho sap i, per això, cuida l'espectacle fins al més petit detall. Cada broma, cada gest, cada cançó... És difícil no deixar-se convèncer i quedar enlluernat per aquest alegre cantant de tristeses. Des del seu últim pas per Bescanó Joan Dausà ha crescut. Ha guanyat un premi Gaudí –per la banda sonora de Barcelona, nit d'estiu– i ha publicat, On seràs demà?, el seu segon disc. A més, ha incorporat un quartet de corda que aporta una sonoritat nova i molt més completa a la proposta. Un acompanyament que completa la música d'Els Tipus d'Interès i que, sense arribar a ser abusiu, contribueix a embolicar suaument la veu del cantant sense treure protagonisme a les lletres.

A Bescanó, l'actuació estava marcada per un telèfon mòbil que es mantenia visible damunt dels teclats i que, en qualsevol moment, podia sonar i obligar al grup a parar el concert. La parella de Ferran Resines –teclista de la formació– feia pocs dies que havia sortit de comptes i Joan Dausà el va obligar a mantenir el telèfon a prop per si havia de sortir corrents. Entre cançó i cançó era un bon moment per confirmar que tot estava en ordre i que l'actuació podia continuar endavant. No va ser necessari aturar-se en cap moment i el concert va poder seguir el seu curs habitual fins a l'últim Jo mai mai –ara ja amb tota la banda i amb el públic cantant sense vergonya– i l'Epíleg final.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cultura

Mor Jacobo Rauskin, poeta paraguaià d’àmplia trajectòria professional

art

L’art alliberador de Jordi Colomer, al Macba

Barcelona

Minyons de Terrassa mostren el nou local de Cal Reig durant la Fira Modernista

TERRASSA
música

Classe B i Jost Jou guanyen la secció Talent Gironí del festival Strenes

girona

Injecció de 13 milions pels dos nous platós al Parc Audiovisual el 2026

TERRASSA
Cultura

Nik West, Paquito D’Rivera i Vincen Garcia, caps de cartell la Mostra de Jazz de Tortosa

Tortosa
CINEMA

Isona Passola rebrà el premi Montserrat Carulla del FIC-CAT

Roda de Berà
llibre

Pere Portabella, reflectit en els seus escrits

barcelona
MÚSICA

La nova psicodèlia catalana

Girona