cultura

Obrir el Museu de Lleida a la Franja i les entitats, i difondre'l a l'Estat

L'historiador i museòleg Josep Giralt ha pres possessió aquesta setmana del càrrec de nou director del Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal amb l'objectiu d'obrir l'equipament a la societat. Concretament, Giralt vol que el Museu sigui present també a la Franja de Ponent, territori amb el qual afirma que manté una excel·lent relació malgrat el litigi històric per una sèrie d'obres d'art. El director va posar com a exemple l'assessorament que des de fa tres anys fa el Museu a Tamarit de Llitera i Algaió per fer còpies de peces que són a Lleida i en museus americans.

Però Josep Giralt també va anunciar que pretén implicar més la societat civil en noves activitats, recuperant, per exemple, l'Associació d'Amics del Museu de Lleida. Un altre dels objectius és coordinar projectes de recerca, exposicions i rutes culturals amb el Turó de la Seu Vella i el castell templer de Gardeny, també a Lleida, a més d'una major col·laboració amb la Paeria. Finalment, la projecció exterior, sobretot a la resta de l'Estat espanyol, serà un altre dels objectius.

En un àmbit intern, Giralt va dir que intentarà optimitzar recursos i generar-ne de nous.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia