cultura

Una xarxa integra dotze iniciatives de teatre insòlit

Una dotzena de programacions escèniques que treballen en espais no convencionals s'han aliat en la Xarxa Xas, un projecte que va néixer de les jornades Cultsurfing a Barcelona d'aquesta tardor. Després d'una primera trobada a Palma, fa uns dies la xarxa va consolidar contactes amb una trobada a Barcelona. A Xas hi ha implicats projectes de Catalunya (Festival Lola d'Esparreguera i Terrats en Cultura), el País Valencià (Cabanyal Íntim i Cuina Furtiva de València), les Balears (Cultura a Casa, Jardí desolat, Microteatre i Teatre de Barra de Mallorca; i Teatre de prop de Menorca), l'Aragó (Matarranya Íntim de Terol i Micronesia d'Osca) i Andalusia (Redetejas de Sevilla).

Els objectius de la Xarxa XAS són principalment compartir experiències, produccions i construir nous models de gestió i finançament. En aquest sentit, s'ha treballat conjuntament per dissenyar estratègies per potenciar aquests nous formats, rendibilitzar els recursos i fer visibles companyies i projectes, així com impulsar la creativitat en total llibertat.

Els membres de la Xarxa XAS entenen que la cultura s'ha de dur a qualsevol espai i que ha de ser accessible i inclusiva. La cultura, a més d'un dret, ha de ser un element transformador i una responsabilitat. És així que, a través de cada un dels projectes, s'ha d'aconseguir que la cultura formi part de la quotidianitat. La majoria dels projectes membres de la Xarxa XAS neixen en un context de crisi en què ha estat necessari aconseguir nous espais i noves maneres de fer per a la cultura. Però, tot i això, aquest no ha de ser motiu d'excusa per contribuir en la precarietat d'un sector ja precari de per si. Un dels eixos que s'ha establert en aquestes jornades és reivindicar i dignificar la feina dels agents culturals (creadors, realitzadors, intèrprets, gestors…). Per aquest motiu, la Xarxa treballarà amb l'objectiu de crear nous models de gestió cuual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia