cultura

Morella commemora el 70è aniversari de l'alliberament de Mauthausen

Les activitats es desenvolupen amb la col·laboració de l'Amical Mauthausen i consistiran en una exposició, conferències, un cicle de cinema i un acte institucional

La regidora de cultura de l'Ajuntament de Morella, Maria Rallo, i el director dels museus de la localitat, Carlos Sangüesa, han comparegut en roda de premsa per explicar tots els actes que s'han organització per commemorar el 70è aniversari de l'alliberament del camp de concentració de Mauthausen.

D'aquesta manera, des del proper dissabte, 11 d'abril, i fins al 31 de maig, a Morella es podrà visitar una gran exposició cedida per l'associació Amical Mauthausen, hi haurà diverses conferències, un cicle de cinema o un acte institucional en el què s'instal·larà una placa al passeig de l'Albereda i que tancarà aquesta commemoració.

Cal assenyalar que Mauthausen va ser un dels camps de concentració més cruels en la Segona Guerra Mundial, ja que per aquest van passar 200.000 persones, de les quals van ser assassinades 120.000. Entre elles, vint-i-dos de la comarca dels Ports.

Les activitats que s'han organitzat començaran dissabte amb la visita a l'exposició “Imatges i memòria de Mauthausen”. Aquesta es podrà veure al Convent de Sant Francesc fins al 31 de maig. Els actes de commemoració del 70è aniversari del camp de concentració de Mauthausen conclouran el dia 30 de maig amb un acte institucional en el què s'espera que participen també els altres pobles de la comarca i que comptarà amb la presència d'Alejandro Zurita, nebot de Julian Centelles Guarch, veí de Portell que va ser assassinat en aquest camp de concentració.

Les pel·lícules i documentals que formaran part del cinefòrum seran “El gran dictador”, “Els últims dies”, “El tren de la vida”, “Nit i boira”, “La passatgera”, “El paradís de Hafner” i “La vida és bella”.

Els actes organitzats també comptaran amb conferències a càrrec de Rosa Toran, historiadora i membre d'Amical Mathausen. Una d'elles tindrà lloc a l'institut i l'altra, oberta a tot el públic, serà el proper dissabte 18 d'abril.

Finalment, el 30 de maig tindrà lloc l'acte institucional amb la instal·lació d'una placa en record de les víctimes de l'Holocaust.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’edició integral de Kavafis, el poeta de l’amor sensual

Empúries
LLENGUA

Joan Vall: “La llengua es defensa a les urnes”

BARCELONA
cultura

Jusèp Boya, Gemma Carbó i Rosa Lluch Bramon seran els experts que assessoraran el procés per escollir el nou director del Muhba

barcelona
LLIBRES

Litterarum dedicarà la propera fira a reivindicar l’art com a teràpia

BARCELONA
Cultura

Mor als 89 anys el periodista i escriptor francès Bernard Pivot

ART

Torrent Pagès “reneix” en una exposició a la Fundació Valvi

Girona
TEATRE

Joan Lluís Bozzo torna al teatre amb un documental sobre salut mental juvenil

BARCELONA
TEATRE

El TNC furga en la comèdia dramàtica de família a ‘Amnèsia’

BARCELONA
Cinema

El Truffaut dedica un nou cicle de la Fimoteca a Wim Wenders

Girona