cultura

Els gegants gironins s'apleguen a Amer

La vila d'Amer serà l'escenari, avui i demà, de la trobada de gegants de les comarques gironines. Amer va ser escollida el 18 de gener per organitzar la 22a edició dels actes de la Vila Gegantera de les Comarques Gironines.

Segons un escrit del cap de colla dels gegants amerencs, Miquel Bussalleu, en el programa d'actes, la trobada coincidirà amb el 135è aniversari de l'inici de la història de les figures locals, que daten del 1880.

Nou monument

Un dels geganters d'Amer, Jesús Sidera, ha creat una escultura d'homenatge a la feina de la colla, que serà inaugurada demà, poc abans dels actes protocol·laris, que inclouen el traspàs del títol de Vila Gegantera 2014 d'Olot a Vila Gegantera 2015 a Amer.

Avui els actes començaran a la plaça del Monestir a les tres de la tarda, amb la plantada dels gegantons, capgrossos i bestiari. A dos quarts de cinc es farà cercavila fins a la plaça de la Vila i, a partir de les set, tindrà lloc la Dammerfest amb la Xaranga Damm-er i Los Labradores.

Demà hi haurà les matinades (a les vuit) amb els timbalers i grallers de la colla. El lema és Espavila't, aixeca't, somriu i surt al carrer a acompanyar-nos. A les nou del matí es farà la gran plantada al llarg del passeig de l'Estació i, a partir de les onze, la cercavila. Hi haurà una ballada de les colles i un dinar de germanor al pavelló.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia