El cantant basc Rafa Rueda presenta a Fornells de la Muntanya el seu primer apropament al català

El cantant basc Rafa Rueda actua avui a Fornells de la Muntanya (local municipal, 19h), al municipi ripollès de Toses, en un concert acústic en què presentarà el seu tercer disc, Zuhaitz okerretan gora NOA, un bon disc de pop-rock en què Rueda canta dues de les seves cançons en català «com a gest d'apropament».

Rafa Rueda (Mungia, Biscaia, 1972) va començar la seva carrera musical amb Broken Bihotz, però és sobretot conegut per haver estat membre de Pi LT, atípic grup de rock dur amb el qual va publicar cinc discos. «Quan vaig passar a fer coses més melòdiques en solitari, la gent es va sorprendre una mica, però ara que ja he arribat al tercer disc n'estic força content, perquè veig que aquest és un projecte que va creixent a poc a poc», diu Rueda, un músic que trenca tots els tòpics sobre la música basca, que des de fora encara queda delimitada entre la cançó d'autor més tradicional i els hereus del rock radikal («ara hi ha molta més varietat», aclareix). Parlant de gustos musicals, Rafa esmenta els pioners Itoiz (1976-1988) i, fora d'Euskadi, Elvis Costello, John Cale, Radiohead o els catalans Egon Soda.

El cantant basc afirma que sempre s'ha sentit molt ben tractat a Catalunya. Per això ha adaptat dues cançons del seu últim treball al català, per a una edició que només es distribuirà a Catalunya. Són els temes Lligams i En deute amb les fotografies. Rafa va decidir titular el disc Vaig trepant per arbres torts, després de veure com s'havien posat unes estaques a uns arbres perquè no creixessin torts. «La imatge em va resultar molesta i al mateix temps em va semblar una bona metàfora per definir les persones, que creixem tortes i imperfectes, encara que ens vulguin posar estaques per força.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
cultura

L’alt i constant mestratge de Mercè Vidal

Paola Cortellesi
Cineasta i actriu

“Els italians portem el neorealisme a l’ADN”

Barcelona
cultura

Mor Francisco Rico, un dels grans experts del ‘Quixot’

barcelona

Marc Larré guanya el premi Antoni Vila Casas d’Escultura 2024

palafrugell
cultura

La llei contra la bruixeria més antiga d’Europa, de les Valls d’Àneu, compleix 600 anys

barcelona
Novel·la Gràfica

Jaime Martín i les trementinaires del Pirineu

Barcelona
Blaumut
Grup barceloní de pop, acaba de publicar el ‘Capítol 1’ del seu nou disc, ‘Abisme’

“Ara hi ha un consum excessiu de tot, sense gaudir de res”

Barcelona
girona

Torna ‘La consueta de sant Jordi’

girona
MÚSICA

La Franz Schubert Filharmonia presenta la nova temporada

BARCELONA