cultura

Els familiars de Miró donen el mas de l'artista a Mont-roig

Els familiars de l'artista Joan Miró han decidit donar d'una manera altruista el mas on l'artista va viure i treballar durant diversos períodes de la seva vida a la Fundació Mas Miró. La notícia la va comunicar ahir l'alcalde, Ferran Pellicé, en el darrer ple del mandat. La bona nova arriba acompanyada d'una dotació extra de 500.000 euros que la família va decidir aportar per fer realitat el projecte de museïtzació, previst pel 2016. Una quantitat que s'afegeix als 200.000 euros que la família havia donat prèviament.

La cessió del mas, no només de la seva estructura i la finca, sinó també de tot el material i llegat que hi ha en el seu interior, es confirmarà davant de notari el 3 de juliol, per donar validesa legal a la declaració de voluntats que a hores d'ara ja ha signat la família.

La donació obre tot un nou escenari en el projecte per fer visitable la casa on Miró va treballar. En especial, la Fundació Mas Miró preveu millorar la interlocució en la cerca d'inversors pel projecte, ja que a partir d'ara coincidiran els propietaris del mas amb els impulsors del museu. La Fundació Mas Miró està presidida per l'Ajuntament de Mont-roig del Camp i la formen conjuntament els familiars, la Fundació Miró de Barcelona, la Fundació Artiga i el Centre Miró de Mont-roig del Camp.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia