ciència
David Bueno i Torrens
Competir, aprendre i gaudir
Les persones som curioses de mena (som els únics mamífers que som curiosos durant tota la nostra vida, la resta només ho són durant l'etapa infantil), i també som competitives (en això sí que coincidim al cent per cent amb la resta de mamífers). I, no cal dir-ho, ens encanta gaudir. Potser és per aquest motiu que els jocs de preguntes i respostes han gaudit sempre d'un gran èxit, el qual ha estat exportat a totes les plataformes imaginables. El clàssic Trivial Pursuit o El Gran Dictat en són dos exemples avalats per l'amenitat i per la quantitat d'anys que han mantingut la vigència.
Potser per aquest motiu, Angle Editorial acaba de llançar una nova col·lecció, Triviacat, que es basa en aquest mateix principi: preguntar, competir, aprendre i gaudir. Un dels dos temes pels quals han començat és la ciència (l'altre és Barcelona). Triviacat Ciència, escrit per Daniel Closa, ens presenta 47 reptes científics, en forma de quaranta-set preguntes amb quatre respostes possibles cadascuna.
L'opció correcta
La idea, però, no és només encertar-la, sinó sobretot saber què fa que aquella opció sigui la correcta. Per aquest motiu, just a la pàgina següent trobareu una explicació molt raonada i senzilla.
En això Daniel Closa és un autèntic especialista; investigador del CSIC, és autor de nombrosos llibres de divulgació científica. Les preguntes són de tota mena, des de les més erudites i tècniques a les que afecten la vida quotidiana. Qui va inventar el número zero? Quin és l'origen del gintònic? Per quin motiu els testicles pengen a l'exterior del cos? A quina velocitat viatgen els pensaments? Un llibre que fa venir ganes d'aprendre jugant amb els amics o, per què no, competint amb un mateix. El gaudi està garantit.