cultura

La Garrotxa homenatja Ovidi Montllor pel 20è aniversari de la seva mort

Una comissió oberta a tothom ha preparat actes culturals per reivindicar el cantautor d'Alcoi i difondre el seu llegat entre les noves generacions

Un programa amb propostes sobretot de caire cultural servirà per retre un homenatge a Ovidi Montllor els pròxims mesos a la Garrotxa, amb motiu del 20è aniversari de la seva mort o, com ell mateix hauria dit, de la seva marxa “de vacances”. Ho ha promogut un grup de gent –la Comissió Ovidi Garrotxa– que, seguint el model de les iniciatives que s'estan organitzant arreu dels Països Catalans, vol reivindicar la figura i l'obra d'aquell creatiu que va resultar “incòmode” als cercles de poder i difondre'n el llegat a les generacions més joves. En nom de la comissió, Pau Urenya va recalcar ahir, en la presentació del programa, que els organitzadors estan oberts a la incorporació de més persones i entitats.

Les propostes

Coincidint amb la festa de Sant Joan, demà, dimecres, penjaran al passeig de la Muralla d'Olot un gran cartell amb frases del cantautor d'Alcoi; divendres es posarà en escena el muntatge Ovidi al cub (Orfeó, 20 h), a càrrec de David Fernández, Borja Penalba i David Caño; pel mes vinent està prevista l'elaboració d'un gran mural, a les Preses; a partir del 18 de juliol es projectaran a Olot tres de les 45 pel·lícules en què Montllor va intervenir com a actor; a principis d'agost es farà el Jam Ovidi (un seguit d'espectacles obert a artistes interdisciplinaris); hi haurà una taula rodona sobre “la música desterrada”, acompanyada d'un concert, una xerrada d'Arturo Gaia al Casal d'Argelaguer, i s'ha preparat una sessió de contacontes durant les festes del Tura i unes lectures de textos a càrrec de Rapsòdia Veus Literàries, també en el marc de la festa major d'Olot.

LA FRASE

Ara, Ovidi Montllor ja és un clàssic i mai més el podran fer callar
Pau Urenya
PORTAVEU DE LA COMISSIÓ OVIDI GARROTXA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia