cultura

Una companyia índia de titelles ofereix un curs al monestir de Santes Creus

Membres de la companyia Katkatha Puppet Arts Trust de Nova Delhi seran encarregats d'impartir-lo

El projecte ha estat impulsat per Atelier della Luna

Des d'avui i fins al dia 2 d'agost el monestir de Santes Creus és el marc, per segon any consecutiu, d'un curs internacional de teatre que ha estat organitzat per Atelier della Luna. El taller, titulat Teatre de titelles i moviment corpori, treballarà tècniques referides als titelles, el mim corporal, la dansa butoh i les màscares índies. A més, el dia de la cloenda del curs els participants oferiran un espectacle al monestir, que estarà obert al públic, a partir de les tècniques que hauran treballat.

L'any passat el curs va anar a càrrec de la companyia txeca Forman Brothers Theatre i hi van participar una quinzena de persones provinents d'Anglaterra, Austràlia, Suïssa, França, Itàlia, l'Estat espanyol i Catalunya. Enguany, Atelier della Luna ha convidat a impartir-lo la companyia índia Katkatha Puppet Arts Trust de Nova Delhi. Els professors que el portaran a terme són la seva directora, Anurupa Roy, i el ballarí i titellaire Avinash Kumar.

Anurupa Roy és fundadora de la companyia Katkatha Puppet Arts Trust de Nova Delhi, per a qui ha dirigit més d'una vintena de produccions. S'ha format, entre altres, al Dramatiska Institutet de la Universitat d'Estocolm i a la Scoula de la Guaratelle a Nàpols i ha estat investigadora a l'Institut Internacional del Titella Charleville Mezeires de França i al Deutsches Forum für Figurentheater und Puppenspiel a Alemanya. També ha estat professora i el 2006 va ser guardonada amb el premi nacional de titelles a l'Índia.

Per la seva banda, Avinash Kumar és un ballarí entrenat en el Seraikela Chauu, un gènere de dansa marcial índia. Ha treballat molts anys amb el coreògraf Astad Deboo de l'Índia i ha elaborat coreografies a la Katkatha Puppet Arts Trust des del 2008. Practica també la dansa butoh, que va néixer al Japó com una forma d'expressar el dolor després dels bombardejos d'Hiroshima i Nagasaki.

El projecte Atelier della Luna va néixer el 2010 a Itàlia amb el suport del Comune di Montefiore Conca i la província de Rímini. El 2014 va arribar a Santes Creus amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat i la Diputació de Tarragona.

Es tracta d'una proposta internacional de cursos de formació i especialització en teatre. De manera genèrica els cursos a Itàlia se centren en les tècniques de construcció i a Catalunya en la formació dels actors.

La seu italiana és dirigida per Luca Ronga, prestigiós titellaire, actor i director des del 1994. En els últims anys, Ronga també exerceix de professor en els cursos de postgrau a l'Institut del Teatre de Barcelona. A Catalunya, la direcció és a càrrec del vallenc Eudald Ferré, membre i fundador de la Companyia d'Espectacles Pa Sucat i director artístic del Festival Internacional de Teatre de Titelles de l'Alt Camp.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llibres

Immigració obligada narrada pels protagonistes

Barcelona
opinió

Independent i acollidora

LaBGC
Artista

“Coneixes gaires escoles amb bons edificis i prou personal?”

girona
novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda