Àlex Rovira i Francesc Miralles obtenen el Ciutat de Torrevella de novel·la

Els barcelonins fan participar Einstein en un «thriller»

Formen un bon equip amb el qual ja van obtenir un gran èxit el 2007 amb El laberint de la felicitat. Per La última respuesta, presentat a concurs amb el nom La quintaeséncia, Àlex Rovira ha aportat la filosofia, i Francesc Miralles, la trama. «Quan comencem a treballar tenim un paper determinat, però a mesura que avança l'obra anem alternant les funcions i és un produeix una dialèctica», diu Rovira que ja ha practicat la literatura a quatre mans amb altres autors. Amb Fernando Trias de Bes va escriure El llibre de la bona sort.

L'obra premiada, segons reconeixen els autors, pot considerar-se de «divulgació científica», però amb estructura de trhiller. «Abans d'escriure jo no en sabia res, de la teoria de la relativitat i de la física quàntica. Hem llegit 90 llibres sobre el tema i crec que el lector també n'aprendrà una mica», explica Miralles. Però a més de la qüestió científica hi ha una part metafísica. «Descartes va fer que la raó sigui l'única manera d'analitzar i enfrontar-se al món, però cal recuperar el cor com a motor de la contemporaneïtat».

Aquesta importància de la part humanística, pensada com un element científic més, plana en la part de la novel·la que ja no explica el que va fer Einstein, sinó el que, segons els autors, «va callar». Rovira i Miralles fan una interpretació del que creuen que es deriva de les teories del gran científic del segle XX.

La producció d'Àlex Rovira ha circulat pel món dels llibres d'autoajuda moderns, entre els quals es troben La bona vida,i Paraules que curen. Al seu torn, Miralles ha conreat la ficció basada en fets que tenen proximitat amb la realitat, com ho va fer en un dels seus grans èxits: El Quart Reich. El secret de Montserrat que pren com a pretext una visita de Himmler a Montserrat.

El llibre guanyador sortirà aquest mateix mes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MÚSIC

L’encanteri ‘pop’ de Lana del Rey triomfa al Primavera Sound

BARCELONA
COMUNICACIÓ

El lleidatà Lluís s’imposa per sorpresa en la final del concurs ‘Eufòria’

BARCELONA
Ester Boquera Diago
Directora de ‘Les publicacions de la Generalitat de Catalunya, 1931-1939

“La Generalitat republicana va editar quasi 90 títols a l’any”

Banyoles
art / música

Més de 40 artistes de diferents disciplines, al Wart Project 24

sant jordi desvalls
música

Joanjo Bosk reprèn la línia poètica amb ‘Cançó de repòs’, de Leveroni

figueres
Cultura

Margot Benacerraf, figura històrica del cinema veneçolà

música

El grup tarragoní Stromboli Jazz Band, en un festival de ‘dixieland’ a Portugal

tarragona
Cultura

La Patum Infantil omple de balls i salts la plaça de Sant Pere

Berga

L’Escola de Teatre La Diana estrena ‘Un Dios salvaje’ a El Canal

Salt