La sensibilitat del Rei Sol

L'obra finalista del premi Ciutat de Torrevella, en llengua espanyola al qual, en aquesta darrera edició, s'han presentat 440 treballs procedents d'arreu del món, va ser El compositor de tormentas d'Andrés Pascual (Logroño, 1969). «He tractat de fondre diferents elements, com ara utilitzar un marc històric, per fer una novel·la bonica que, tot i que conserva el romanticisme dels clàssics, té un ritme trepidant», va dir l'autor poc després de ser proclamat finalista.

En la novel·la, Pascual parteix dels temps contemporanis però es capbussa en el regnat de Lluís XIX, el Rei Sol. «Em fascinen els conflictes que va viure. Va ser un home amb virtuts extraordinàries, com ho demostra la seva sensibilitat per l'art, però també va ser una persona amb defectes extraordinaris. Va buscar la puresa de les coses, però es va equivocar» segons va explicar l'escriptor, que habitualment exerceix com a advocat.

A la novel·la La partitura, Lluís XIV envia Matthieu, un jove geni de la música, a cercar la partitura de la melodia de l'ànima, en les notes de la qual hi ha una fórmula alquímica que permetrà a qui la obtingui de conèixer tots els secrets de l'univers. El premi de l'obra finalista està dotat amb 125.00 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.