cultura

La Dormida a la platja obre la festa major de Caldes

El festival torna a ser un dels principals reclams de la celebració

Vador Lladó serà el padrí d'honor del brindis

La Dormida torna a ser un dels principals reclams de la festa major de Caldes d'Estrac, que se celebrarà entre el 28 d'agost i el 12 de setembre. El festival va néixer fa 22 anys, quan un grup de joves organitzaven una dormida a la platja per reivindicar la manca d'oferta cultural al petit municipi maresmenc. La sorpresa per als organitzadors i els assistents va ser que, de dormir, res de res, tot al contrari. Guitarres i tabals van sonar tota la nit fins que va sortir el sol. Després d'aquesta nit, ja res va ser igual i any rere any, els caldencs baixen a la platja per gaudir de concerts, discjòqueis, teatre, paradetes, diables, jocs de foc o figures de sorra. Enguany la festa s'ha previst fer dissabte dia 29 d'agost i la Colla de Diables de Caldes d'Estrac, que s'encarreguen de l'organització, hi han programat activitats des de les 6 de la tarda i fins ben entrada la matinada. Hi destaquen els concerts d'Amaika, Roba Estesa, Banda Biruji i Doctor Prats.

Tot i així, la tradicional festa major començarà un dia abans amb la Sardinada i les Havaneres, a càrrec del grup Barca Mitjana a la plaça de les Barques. Una altra proposta singular també tindrà lloc a la platja amb la cursa exhibició d'Ofnis, o el que és el mateix: objectes flotants no identificats. És un concurs que es farà diumenge 30 d'agost a les 5 de la tarda i en què no faltaran els premis per a les andròmines aquàtiques més ràpides i originals que es presentin.

La festa es reprendrà al següent cap de setmana amb el tradicional brindis, que tindrà com a padrí d'honor el locutor mataroní de ràdio Vador Lladó divendres al vespre. Dissabte serà el torn dels més petits amb la Xeringada i l'Escumada, al matí, i la cercavila de gegants, a la tarda. El toc musical de la jornada el posarà l'orquestra Costa Brava amb una doble sessió a l'esplanada de Can Muntanyà. L'endemà també s'espera un altre plat fort de la jornada amb el correfoc de les bèsties de foc, la Ruixada i la Nit Jove amb les actuacions dels grups La Golden Beat i Afrochi Guawa.

El programa de festa major continuarà amb la tradicional Repicada de Campanes en honor a la Mare de Déu del Remi, la Missa solemne i el posterior Vermut Popular, el dimarts 8 de setembre, i es tancarà amb els actes de celebració de l'Onze de Setembre amb l'ofrena floral de la Diada Nacional de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia