Bescanó obre la temporada amb teatre, música i humor
La programació de tardor, que arrenca el 3 d'octubre, comprèn 23 espectacles pensats per a tots els públics
La campanya de promoció ha tornat a exhaurir les 1.500 entrades a preus reduïts
“Avís als al·lergòlegs de la cultura: aquesta programació pot contenir traces de pastanagues.” Amb aquesta advertència jocosa, al·lusiva a la famosa campanya amb què el Teatre de Bescanó va protestar per l'augment de l'IVA cultural, s'anuncia la temporada de tardor, que arrencarà el pròxim 3 d'octubre amb l'espectacle de Joan Pera Fer riure és un art. L'humor, precisament, és un dels ingredients principals de la nova proposta del teatre bescanoní, que es presenta a si mateix com “el pot petit on s'hi guarda la bona confitura”, consistent en 23 espectacles en què predominen el teatre còmic, la música i les sessions familiars. “S'ha intentat fer una programació per a tots els gustos i per a totes les edats, amb propostes comercials i d'altres que són poc conegudes”, ha explicat Quim Marcé, director del teatre. A més, la darrera campanya amb el lema Qui no corre...vola! ha aconseguit exhaurir les 1.500 entrades que s'havien posat a la venda. Els descomptes, de fins al 50%, s'han aplicat en 15 dels muntatges. També hi haurà una funció (La retrobada, 9 d'octubre), amb l'anomenada taquilla inversa, en què l'espectador decideix, un cop vista l'obra, el preu que paga.
L'espectacle inaugural de Joan Pera, amb el qual l'actor celebra els 50 anys de professió revelant els seus recursos còmics i desmuntant, de passada, alguns tòpics sobre l'ofici, marca d'alguna manera el to d'una cartellera eminentment festiva que tindrà continuïtat amb la comèdia el Dominus Corruptus de Nando Massaneda (17 d'octubre), iTime, el nou muntatge de l'humorista Peyu (13 de novembre), i la proposta de clown Rhum (14 de novembre), procedent del festival Temporada Alta.
La música guanya pes a l'escenari del Teatre de Bescanó, que ha programat fins a 8 propostes que la prenen com a eix vertebrador, ja sigui en forma de concert o d'espectacle familiar. En aquest apartat destaca la presentació, el 27 de novembre, de Guerra, una producció delirant i sense concessions en què comparteixen escenari, enmig d'un impactant desplegament multimèdia, Albert Pla, Fermín Muguruza i Refree. En contrast, Hotel Cochambre haurà rebaixat tensions l'11 d'octubre amb el seu festiu Hotel, dulce hotel, al qual seguiran els concerts de Miquel Abras (21 de novembre), Tomeu Penya (29 de novembre), Gossos (6 de desembre) i Macedònia (27 de desembre), a més de l'espectacle de teatre concert per a tots els públics Concerto a tempo d'umore (12 de desembre).
Pel que fa al teatre estricatment, els al·licients de la nova programació es concentren en L'efecte, de Lucy Prebble, dirigida per Carol López (10 d'octubre); el monòleg de Ferran Joanmiquel interpretat per Jordi Subirà a La Crida (16 d'octubre); l'Idiota, de Jordi Casanovas, amb Anna Sahun i Ramon Madaula (7 de novembre), i L'alè de la vida, de David Hare, una obra en clau de comèdia dramàtica de gran èxit que enfronta en un duel interpretatiu Mercè Aránega i Anna Güell per l'amor de l'home que han compartir durant anys (20 de novembre).
El Teatre de Bescanó ha reservat una àmplia oferta destinada al públic infantil i familiar: a banda del concert de Macedònia, s'hi podrà veure l'espectacle Pinocchio (4 d'octubre), el concert per a nadons Pintamúsica (18 d'octubre), El carreró de les bruixes de Toni Albà (8 de novembre), les cançons de Dàmaris Gelabert (22 de novembre), L'endrapasomnis (13 de desembre) o el Conte de Nadal de Dickens (25 desembre).
La dansa, per contra, es fa un raconet a la cartellera amb un únic espectacle: el que hi presentarà el 6 de novembre el BCN City Ballet, una companyia formada pels guanyadors del concurs de dansa Ciutat de Barcelona.