cultura

El Sexenni més a prop de ser Bé d'Interès Cultural Immaterial

El Consell Valencià de Cultura a favor de la declaració de la Festa del Sexenni de Morella com a B.I.C.i. Rhamsés Ripollés agraeix el suport manifestat

L'Ajuntament de Morella ha rebut l'informe favorable del Consell Valencià de Cultura sobre el projecte de declaració de Bé d'Interès Cultural Immaterial a favor de la Festa del Sexenni de Morella.

Un pas més endavant per a la declaració que es va iniciar el passat mes de maig amb l'inici de l'expedient per part de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports.

En aquest informe el Consell Valencià de Cultura considera que la festivitat del Sexenni posseeix les característiques exigibles per a rebre la qualificació patrimonial de Bé d'Interès Cultural Immaterial (B.I.C.i.) d'acord amb la legislació del Patrimoni Cultural Valencià. Les conclusions exposades després d'analitzar tots els elements que conformen la festa inclòs l'Annunci, són, entre altres, que la festa del Sexenni presenta unes característiques singulars que la converteixen en un referent per a moltes altres festes similars.

Així mateix, un aspecte destacable és la massiva i allargada participació en el temps dels veïns de la població, que han assimilat la festa com un patrimoni comú que respecten i transmeten de generació en generació.

A més a més, les manifestacions artístiques de caràcter plàstic o decoratiu configuren un altre aspecte digne de ser conegut i reconegut per tothom. I per acabar, el conjunt de balls o danses que conformen la festa del Sexenni, amb la vestimenta i la música que els acompanya, són un model que s'ha transmès a altres poblacions del territori valencià.

L'alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, agraïa la col·laboració del Consell Valencià de Cultura amb Morella i particularment en la tramitació de la declaració B.I.C.i de la Festivitat del Sexenni, que ja poseeix la Declaració de Festa d'Interés Turístic Nacional, i suposa un pas més endavant per aconseguir aquesta distinció tan important.

En aquest sentit, està previst que hui dijous 3 de setembre, Rhamsés Ripollés es reunirà amb la Directora General de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, on un dels temes a tractar serà el suport a una de les festes més importants de Morella. Recordar que el proper Annunci serà l'any 2017 i el Sexenni l'any següent, el 2018.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

novetat editorial

Nova antologia de la poesia de Vicent Andrés Estellés

Barcelona
cultura

Mor la periodista Cultural Anna Pérez Pagès

televisió

‘Sense ficció’ estrena dimarts a TV3 ‘Qui va matar Cachou?’

Barcelona

Clara Gispert, canvi i plenitud

girona
festival

Convivència i músiques del món en el quart Festival Jordi Savall

Barcelona
Crítica

A la recerca de la tradició perduda

Música

Classe B, Fortuu, Jost Jou i Juls, candidats del Talent Gironí més ‘urbà’ de Strenes

girona
Éric Besnard
Director de cinema

“Hem caigut en l’histerisme col·lectiu i no parem a pensar”

Barcelona
MÚSICA

Joan Magrané estrena a Peralada un responsori per a la Setmana Santa del segle XXI

girona